Lekkage in Jupiterflat ernstig; Appartementen tijdelijk niet bewoonbaar

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een waterleiding in de Jupiterflat aan de Jupiterstraat is woensdagmorgen 12 oktober 2022 geraakt tijdens werkzaamheden en is gaan lekken. “Het water stroomt naar beneden. Daardoor zijn sommige onderliggende appartementen niet bewoonbaar. Andere omliggende appartementen hebben waterschade”, bericht woningcorporatie Fien Wonen. Bewoners met getroffen woningen worden tijdelijk ondergebracht in een hotel. 

De melding kwam woensdagochtend even voor 09.30 uur. Ondertussen zijn aannemers de woningen aan het droogmaken en de waterleiding aan het repareren. Zodra het veilig is wordt ook de stroom weer aangezet. (Foto Fien Wonen)

De lekkage is ontstaan in een kast op de vijfde verdieping. Tijdens asbestwerkzaamheden is per ongeluk een waterleiding geraakt. De brandweer, technici, wijkbeheerders en medewerkers van Fien Wonen zijn ter plaatse. Zij informeren de bewoners over de situatie en gevolgen. Manager Wonen, Aafke Kroonen, van Fien Wonen is in de Jupiterflat om bewoners te helpen en is contactpersoon.

Foto onder Alexander Noppert / 112ghg.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld