River Trotters Dames1 winnen eerste thuiswedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Dames1 begonnen zaterdag 8 oktober 2022 aan voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond de thuiswedstrijd tegen Studenten Basketbal Utrecht (S.B.U.) op het programma. De wedstrijd werd afgesloten met een stand van 68-54.

Het team opende de wedstrijd met een score, maar de tegenscore kwam al redelijk snel. De wedstrijd liep gelijk op. De dames stonden hard te werken, maar kwamen niet echt los. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De wedstrijd werd gestart met Boneca, Esmée, Esmey, Joella en Karin. Het eerste kwart eindigde dan ook met een kleine voorsprong van vier punten. In het tweede kwart kwamen de dames eindelijk wat losser. Het harde werken werd beloond door een aantal mooie scores van onder andere Lisanne en Boneca. De dames gingen de rust in met een voorsprong van 31-19.

Derde en vierde kwart
Na de rust begonnen de dames erg slordig aan de tweede helft. In verdedigend opzicht kreeg de tegenstander te veel ruimte, waardoor er door de dames te veel fouten werden gemaakt. De momenten van slordigheid en onoplettendheid zorgden ervoor dat de tegenstander dit kwart de achterstand konden verkleinen. Het derde kwart werd wederom afgesloten met een kleine voorsprong van 46-39. Het vierde kwart werd niet scherp begonnen. De dames van S.B.U. kwamen in dit kwart zelfs tot een voorsprong van 46-47. Gelukkig was dit van korte duur en wisten de dames van River Trotters de juiste energie terug te vinden. Zaterdag 22 oktober 2022 staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen D.B.V. Arriba.