Man met openstaande straf komt zelf naar politiebureau

ROTTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een man die zijn in beslag genomen auto wilde terug halen vanaf een politiebureau liep donderdag 8 december 2022 direct tegen de lamp. Agenten zagen de onbevoegde op het terrein. Toen bleek dat hij ook nog een vonnis van 12 dagen open had staan, is de man direct aangehouden. Dat bericht de politie Rotterdam donderdag 15 december 2022.

De man is aangehouden. (Foto Hans van der Aa / HG24)

De auto van de man was in beslag genomen eind november 2022 na een achtervolging. De bestuurder van deze auto negeerde op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam een stopteken, waarna hij de snelheid verhoogde tot boven de 220 km/u en zijn verlichting uit deed.

Auto doorzocht
Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uit. Met hoge snelheid en zonder verlichting werden andere voertuigen ingehaald. Agenten verloren de auto uit het oog, maar later die nacht is de auto gevonden op de Schinkelse Baan in Capelle aan de IJssel. Tijdens het doorzoeken van de auto vonden de agenten ook een vuurwapen in een verborgen ruimte.

Tekst gaat verder onder tweet.

Donderdag 8 december 2022 zagen agenten op het terrein van een politiebureau een onbekende man lopen. Ze spraken de man direct aan. De man beweerde een in beslag genomen auto te mogen ophalen. Agenten hadden direct door dat dit niet klopte. Bij controle bleek de man, een 29-jarige man uit Amsterdam, de eigenaar te zijn van de auto die bij de achtervolging van eind november in beslag was genomen. Vanwege het openstaande vonnis dat deze man op zijn naam had, kon de man gelijk op het politiebureau blijven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld