Nipt verlies voor HKC in wedstrijd tegen Oost Arnhem

ARNHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een duel waarin in de ogen van alles wat zwart-wit aanhangt de arbitrage een te grote rol in de korfbalwedstrijd speelde had HKC uit Boven-Hardinxveld zaterdag 26 november 2022 tegen Oost Arnhem grote delen van het duel het initiatie, maar bleef het uiteindelijk met lege handen en gefrustreerd achter. Het werd 29-28.

Na drie speelronden in de KL2 heeft HKC tot nu toe toch wel teleurstellend slechts twee punten weten te behalen. (Stockfoto)

Coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen voor een beginopstelling met daarin de dames Havelaar, Havelaar, Zwang en van Brenk. Jitte Janssen begon op de bank. Bij de mannen de gebruikelijke vier heren: Den Dunnen, Klop, Roest en Brouwer, die in de eerdere duels ook vanuit de basis mochten beginnen.

Gelijkopgaand
Het begin van de wedstrijd was voor HKC, dat via Jiske van Brenk en Mabel Havelaar op een 0-2 voorsprong wist te komen. Na de vakwissel was het weer even snel 2-2 door 2 dames goals van Oost Arnhem. De thuisploeg koos voor een achter verdedigende tactiek, waar HKC met name in het vak met Danny den Dunnen, Job Brouwer, Mabel Havelaar en Jiske van Brenk door de zeer lange tegenspeler van Jop Brouwer het lastig mee had. Tot 7-7 een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de thuisploeg steeds voorkwam maar HKC ook steeds snel antwoordde. De laatste fase van de eerste helft zagen we een beter HKC dat op 9-13 ook een voorsprong van vier punten wist te nemen. Sanne Langendoen kwam in deze fase van de wedstrijd in de ploeg voor Jop Brouwer. De vier punten voorsprong op twee minuten voor de rust kon door HKC helaas niet worden vastgehouden. Drie te makkelijk weggegeven doelpunten betekende een ruststand van 12-13. HKC deed zichzelf daarmee te kort.

Mentale veerkracht
In de tweede helft zag je een vergelijkbaar beeld als in de eerste helft. HKC nam als eerste het initiatief, maar Oost Arnhem beantwoordde direct. De eerste tien minuten van deel twee bleven de teams daarna in elkaars spoor. HKC nam daarna opnieuw een tussensprint en kwam net als in de eerste helft op een ruimere voorsprong. Waar HKC de wedstrijd in het slot wilde en ook moest gooien. verzuimde de ploeg dit ook in uitvoering te brengen. De warrige en in fouten grossierende arbitrage hielp hier helaas niet in mee. Op 20-20 was er weer een gelijke stand, waarna Oost Arnhem de wedstrijd op 24-21 naar zich toe leek te trekken. De mentale veerkracht van HKC werd getest. Zeker wanneer eerst Mabel Havelaar en later ook Jop Brouwer met groene kaarten het veld moesten verlaten. Dubieuze groene kaarten – zeker gezien het feit dat een speler van Oost Arnhem na een overduidelijke bewuste overtreding in de eerste helft wel voor een kaart wordt gespaard.

Kater en frustratie
Op 25-25 kwam HKC op karakter toch weer langszij. Net als in het duel vorige week thuis tegen DSC volgde opnieuw een knotsgekke slotfase met veel doelpunten. Opnieuw leek een gelijkspel uiteindelijk een terechte verhouding van het duel, maar helaas telt dit in sport niet. Oost Arnhem schoot een halve minuut voor tijd de 29-28 binnen en in de laatste aanval kon HKC ondanks enkele schietkansen niet meer tot scoren komen. HKC verloor opnieuw en captain Danny den Dunnen kreeg na commentaar op de leiding ook nog de gele kaart getoond. HKC moet de kater en frustratie van dit verlies snel van zich afzetten. Komend weekend, zaterdag 3 december 2022, staat de thuiswedstrijd tegen Dalto uit Driebergen op het programma, waarin de druk er voor HKC aan het begin van deze competitie al op staat. Het verschil op de ranglijst tussen de tien teams in de KL2 is nog maar klein.