Vriendenschaar maakt tegen ONDO goede start zaalcompetitie

MIDDELBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Korfbalvereniging Vriendenschaar is in de overgangsklasse van de zaalcompetitie zaterdag 26 november 2022 goed gestart in sporthal De Sprong in Middelburg met een 15-22 overwinning tegen ONDO.

Vooraf was duidelijk dat dit een tegenstander was waartegen punten moesten worden gepakt en dat heeft het team van Vriendenschaar overtuigend gedaan. Het bleef een boeiende wedstrijd tot de laatste minuut.

Topscoorder Marijn Bakema schoot in de eerste minuut de brilstand van het scorebord, maar daarna kwam de wedstrijd moeilijk op gang met veel slordigheden aan beide kanten. Tot halverwege de eerste helft pakte ONDO brutaal een voorsprong. Na 6-5 nam Vriendenschaar het initiatief en leidde halverwege met 6-9.

Vizier op scherp
In het eerste verdedigingsvak schakelde Celine van Meeteren met ondersteuning van haar vakgenoten de gevaarlijkste speelster uit. Daan Kamsteeg en Julian Voorwinden controleerden de rebound, waardoor ONDO in dit vak tot slechts vijf korfpunten kwam over de hele wedstrijd. In het eerste aanvalsvak hadden Patrick Noordzij en Marijn Bakema het vizier op scherp, maar verdedigend was de puntspeler van ONDO lastig te stoppen en wist deze wedstrijd zeven maal te scoren.

Verder groeien
De tweede helft bleef Vriendenschaar de bovenliggende partij en bouwde halverwege de voorsprong uit tot 9-16 en was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen namen geen gas terug, bleven scoren, maakten fouten in de passing en het samenspel en de scheidsrechters lieten ook de nodige steken vallen. Bij het eindsignaal stond er echter een verdiende 15-22 overwinning op het scorebord. Het vertoonde spel biedt voldoende basis voor het jonge team om verder te groeien. Zaterdag 3 december 2022 speelt Vriendenschaar1 thuis tegen HKV/Ons Eibernest dat de eerste wedstrijd tegen Die Haghe verloor. Het belooft een kansrijk en interessant duel te worden in sporthal De Wielewaal, aanvang 18.10 uur.