OKK’70 Heren1 beleeft goede generale richting topper

BARENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De selectie van volleybalvereniging OKK’70 Heren1 mocht zaterdag 11 november 2023 aantreden in een uitwedstrijd tegen de nummer 5 in de competitie: CVV-Spirit Heren1 uit Barendrecht. Dit team heeft het in de eerste 6 wedstrijden van het seizoen iedere wedstrijd voor elkaar gekregen om minimaal één punt in eigen zak te kunnen houden. OKK’70 heeft daarentegen vijf van de eerste zeven competitiewedstrijden met 4-0 weten te winnen, waardoor dit een op het oog interessante wedstrijd voor beide teams zou worden om te kijken of deze statistieken konden worden vastgehouden.

De zesde 4-0 overwinning van het seizoen is hiermee een feit, waarmee OKK’70 Heren1 met 38 punten uit acht wedstrijden ruimschoots aan kop gaat in de Derde Divisie A. (Foto OKK’70)

De eerste set liep lang gelijk op. Met de toepassing van een nieuw verdedigingssysteem deze wedstrijd was het nog even spannend hoe dit uit zou gaan pakken. Door dit nieuwe verdedigingssysteem werden er veel ballen van de grond gehaald. Echter hadden de aanvallers aan het begin van de wedstrijd nog moeite om direct te scoren, wat lange rally’s tot gevolg had. Onder luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek wist OKK’70 met veel servicedruk uiteindelijk toch een gat te slaan naar 19-23. Spirit kwam ondanks deze voorsprong zelfs nog terug tot 24-23. Met een aantal hele mooie rally’s wist OKK’70 deze set uiteindelijk alsnog naar zich toe te trekken met een stand van 26-28.

Tegen WIK Groot-Ammers
De tweede en derde set waren bijna identiek aan elkaar. De afstemming tussen de spelverdeler en aanvallers was weer als vanouds, waardoor Spirit verdedigend geen antwoord meer had op het aanvalsgeweld van het team uit Hardinxveld. Ook de servicedruk werd weer verder opgevoerd, wat resulteerde in een aantal lange serviceseries. Beide sets eindigden overtuigend in het voordeel van OKK’70 met een stand van 16-25. Waar OKK’70 de vorige wedstrijd tegen Tilburg de laatste set nog nipt had verloren, was in deze wedstrijd wel heel duidelijk te zien dat ze dit niet nog een keer wilden laten gebeuren. Deze set had Spirit helemaal niets meer in te brengen en werden ze aan alle kanten zoek getikt door met name de grote diversiteit in de aanval van Hardinxveld. Spirit kreeg hier totaal geen grip op, met een setstand van 13-25 tot gevolg. Vrijdag 17 november 2023 neemt OKK’70 het om 20.30 uur in sporthal De Wielewaal op in een absolute kraker tegen VC WIK Groot-Ammers. Dat team is één van de twee grote concurrenten dit seizoen voor de bovenste plekken op de ranglijst.