OKK’70 Heren1 wint van hekkensluiter Fusion

ROTTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het korfbalteam OKK’70 Heren1 speelde zaterdag 21 januari 2023 tegen hekkensluiter Fusion in Rotterdam. Door het rommelige spel van de tegenstander, zijn het vaak lastige potjes tegen dit team.

Het team OKK’70 Heren1. (Foto OKK’70)

De eerste set begon zoals verwacht dan ook erg stroef. Het liep tot 10-10 gelijk op, waarna Michel de Bruijn met een heerlijke serviceserie een groot gat had geslagen. De rest van de set werd redelijk eenvoudig uitgespeeld, waardoor de eerste set met 14-25 in het voordeel van OKK’70 werd beslist. De tweede set was een kopie van de eerste set, met als enige verschil dat de serviceserie iets korter was. Daardoor bleven de Rotterdammers in de buurt, maar konden de aansluiting nog niet vinden. Hierdoor ging de tweede set met 21-25 wederom naar de uitploeg. In de derde set werd er door de Hardinxveldse formatie wat rommeliger gespeeld. Daarentegen had Fusion deze set al het geluk aan hun zijde, waardoor zij volledig terecht de derde set binnensleepte met 25-19. De vierde set kwam de sterk spelende Rens de Ruiter weer binnen de lijnen. Er kwam weer iets meer bravoure in het team, maar door een paar hele grove fouten van de kwakkelende arbitrage werden er drie punten op rij aan de thuisploeg gegeven, waar zelfs Fusion over verbaasd was. OKK’70 kreeg het gat niet meer gedicht en deze set ging dan ook met 25-21 naar Rotterdam.

Vijfde set
Net als tegen de virtuele nummer 2 Sliedrecht, moest er dus ook tegen de hekkensluiter een vijfde set aan te pas komen. De neuzen werden weer dezelfde kant op gezet, waarbij de nadruk lag op het feit dat de frustraties op de arbitrage even aan de kant gezet moesten worden. Na wederom een aantal dwalingen van de scheidsrechters werd deze set redelijke eenvoudig beslist in het voordeel van Hardinxveld: 9-15. Het werd 3-2. OKK’70 Heren1 staat na dertien wedstrijden ongeslagen aan kop met negen punten los op de nummer twee en drie. Vrijdag 27 januari 2023 staat er een thuiswedstrijd in sporthal De Wielewaal tegen de nummer elf, Cegelec Zuvo uit Zundert, op het programma. In de uitwedstrijd werd er tegen dit team een nipte 2-3 overwinning behaald, waardoor dit team zeker niet mag worden onderschat.