Openlucht schilderfestival Pintar Rapido rond museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 houdt zaterdag 17 september 2022 opnieuw een openlucht schilderfestival. Dit evenement, genaamd Pintar Rapido, vindt dit keer plaats rond het museum in het poldergebied van Giessen-Oudekerk en Giessendam. Het thema is dit keer: Het Landschap.

Dat dit het thema is, komt omdat het een samenwerkingsverband is met het project Denkend aan Holland.

Iedereen kan meedoen, maar reageer snel, want er is plaats voor een maximumaantal deelnemers. Een paar jaar terug was er ook een dergelijk festival. Dat trok toen veel deelnemers en was daardoor een groot succes. 

Regels
Er is een reglement waar de deelnemers zich aan moeten houden. Op de schilderdag moeten deelnemers tussen 09.00 – 09.30 uur een schilderdoek (formaat 50 x 60 cm) en een lunchpakket ophalen. Iedereen zoekt daarna een schilderslocatie langs de vastgestelde route Binnendamseweg, Oudkerkseweg, Damseweg, Torenweg, Molenweg, Broekseweg, Polderweg, Spoorweg, Binnendams of Giessendamse Tiendweg. Zaterdag tussen 16.00 – 17.00 uur levert iedereen zijn werk in bij het museum.

Beoordeling en prijzen
Een deskundige jury beoordeelt alle gemaakte werken. Dat gebeurt twee dagen na het openlucht schilderfestival, maandag 19 september 2022. De beoordeling is in drie categorieën: originaliteit, kleurtoepassing en creativiteit. De kunstwerken worden zaterdag t/m 24 september 2022 op De Etage in het museum De Koperen Knop geëxposeerd. Na de deskundige jury is het beoordelen dan aan het publiek. Met een introducee heb je van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 september 2022 gratis toegang. De prijzen voor de kunstenaars bestaan uit drie cadeaubonnen van € 100,–.

Aanmelden
Wie mee wil schilderen, kan zich vanaf nu aanmelden en dat kan bij museum De Koperen Knop, Binnendams 6. Het gebouw is geopend van dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur. In juli en augustus 2022 ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Deelname kost € 10,– p.p. (betalen bij aanmelden). Bij aanmelding moet je je naam, telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Wie vragen heeft of zich per e-mail wil aanmelden kan mailen naar: koperenknop@koperenknop.nl of bellen naar tel. 0184-611366.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld