Prachtig weer bij officieel moment start bouwproject ‘Aan de Giessen’

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een startmoment voor het bouwproject ‘Aan de Giessen’ met zes nieuwe huizen aan Buitendams stond al in januari 2022 gepland, maar vanwege corona kon dat niet doorgaan. De nieuwe datum werd woensdag 20 april 2022. Een prachtige voorjaarsdag om samen met de nieuwe bewoners alsnog het officiële tintje eraan te geven.

Demissionair-wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen mocht het lint met een enorme schaar doorknippen. Inmiddels zijn de huizen al aardig gevorderd op het bouwterrein, dat al sinds juni 1998 eigendom is van Gebroeders Blokland. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De lokale vastgoedontwikkelaar Gebroeders Blokland, tekenaars Van der Padt & Partners Architecten uit Giessenburg en uitvoerder Bouwbedrijf Frans vink en Zonen uit Moordrecht zitten achter het plan ‘wonen aan het water in het hart van het dorp’. Drie woningen, ‘watervilla’s genoemd, staan aan de Giessenkant. Aan de dijk, Buitendams, komen een markante vrijstaande woning en een twee-onder één-kap woning met een luxe uitstraling. 

Trots
Demissionair-wethouder Trudy Baggerman (T@B) nam woensdagmiddag haar collega’s Theo Boerman (SGP) en Jan Nederveen (ChristenUnie) mee naar de bouwplaats. Ze sprak de bouwers en de bewoners toe. “Super gefeliciteerd dat jullie hier mogen gaan wonen op dit voormalig scheepswerfterrein. Ik ben supertrots dat hier hele mooie woningen komen te staan met in alle huizen inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Dat betekent ook doorstroming”, aldus Baggerman.

Ontwerpen
Namens Gebroeders Blokland sprak René Sleeuwenhoek, directeur Ontwikkeling. “Voor de huizen was veel belangstelling. Het is ook aantrekkelijk wonen. Direct aan het riviertje de Giessen. En het is een kleinschaligbouwproject. Het plan is beperkt gebleven bij zes woningen en ook nog eens mooie ontwerpen”, sprak Sleeuwenhoek. Op de bouwplaats werd vervolgens het glas geheven en later in het pand van Gebroeders Blokland aan de Moerbei verder met elkaar gesproken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld