Hardinxveld-Giessendam heeft nieuw college met T@B, SGP en ChristenUnie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na half mei is de installatie van het nieuwe College van B & W in de gemeenteraad. Dat maakt de gemeente Hardinxveld-Giessendam woensdag 20 april 2022 bekend. T@B, SGP en ChristenUnie gaan met elkaar verder. 

De huidige coalitiepartijen T@B, SGP en ChristenUnie willen ook de komende vier jaar met elkaar verder in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. (© Foto RPAS Peter Donk / HG24)

In het college zijn de wethoudersposities voor Trudy Baggerman (T@B), Arjan Meerkerk (SGP, opvolger van Theo Boerman) en Jan Nederveen (ChristenUnie). 

Inhoudelijke lijn
De afgelopen weken zijn de coalitie-gesprekken gevoerd. Er is onder meer gesproken over het huidige collegeprogramma. De drie partijen willen de inhoudelijke lijn die vier jaar geleden is ingezet in de komende periode voortzetten. “We komen nu aan een afronding toe in de coalitiegesprekken”, vertelt Trudy Baggerman die namens de T@B de onderhandelingen heeft geleid.

Coalitieakkoord
Het resultaat van de gesprekken is een inhoudelijk akkoord. In dit akkoord staan op hoofdlijnen de belangrijkste doelstellingen van het nieuwe college. Het akkoord wordt aan de gemeenteraad aangeboden. De benoeming van het nieuwe college van B&W, door de gemeenteraad, wordt gepland in week twintig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld