Prestatieafspraken 2023 ondertekend tussen gemeente, huurder en verhuurder

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Deze prestatieafspraken 2023 zijn woensdag 11 april 2023 ondertekend. De afspraken omvatten verschillende thema’s waar de gemeente Hardinxveld-Giessendam, woningcorporatie Fien Wonen en stichting Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam (HRHG) gezamenlijk aan werken, zoals betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

Op de foto v.l.n.r. Rien Stek, voorzitter van de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam, wethouder Trudy Baggerman namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam en directeur bestuurder Elisabeth ter Borg van woningcorporatie Fien Wonen tijdens de ondertekening. (Foto Fien Wonen)

De ondertekening van de prestatieafspraken is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de gemeente, woningcorporatie en huurdersraad. “Samen zijn we verantwoordelijk voor de brede welvaart van onze inwoners in Hardinxveld-Giesendam”, zegt wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen en Ruimtelijke Ordening.

Tandje bij
De prestatieafspraken zijn onder andere een vervolg op de landelijke, Nationale Prestatieafspraken 2023 die door het Rijk, de corporaties, de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en de Woonbond zijn ondertekend. “Deze landelijke afspraken vragen om een grote inzet tot 2030, en ook wij zetten in Hardinxveld-Giessendam een tandje bij. Ik ben heel blij met dat deze afspraken tripartiet getekend zijn”, zegt directeur bestuurder Elisabeth ter Borg van Fien Wonen.

Goed wonen
Een van de belangrijkste prioriteiten van de prestatieafspraken is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met lage- of middeninkomens betaalbaar kunnen wonen. “Samen zorgen we voor prettige en duurzame wijken, want goed wonen zorgt voor een beter leven”, aldus Ter Borg. “We helpen elkaar, zodat we kansen en mogelijkheden zo goed als mogelijk benutten”, vult Baggerman, aan.

Perspectief
De partijen zijn bijvoorbeeld ook van plan om experimenten uit te voeren om de wachtlijst voor woningzoekenden te verkorten. Andere doelen zijn onder meer het aanbieden van goed geïsoleerde huizen en het zorgen voor een veilige en schone wijk. Rien Stek, voorzitter van HRHG, geeft daarover aan: “Het heeft even wat langer geduurd om de ‘neuzen’ weer één richting uit te krijgen, maar wij zien, zij het met kleine stapjes, toch weer perspectief voor de sociale huursector ondanks de grotendeels op slot zittende woningmarkt voor welke categorie dan ook.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld