Vroege ochtend vol indrukken voor leerlingen Regenboogschool

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Leerlingen van de Regenboogschool die dit jaar aan de beurt is om op dodenherdenking, donderdag 4 mei 2023, een bloem te leggen en de krans namens de veteranen, hebben woensdagmorgen 12 april 2023 een powerpointpresentatie gehad bij BeoBom aan de Damstaat.

Beobom is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen van explosieven uit de tweede wereldoorlog dat is gevestigd in het voormalige gemeentehuis. (Foto stichting Oranje Trouw)

Tekst gaat verder onder foto.

Het bezoek van de leerlingen aan BeoBom was voorafgaande aan het bezoek aan de begraafplaats in het Kromme Gat in Boven-Hardinxveld, waar bij de oorlogsgraven bloemen zijn geplant. (Foto stichting Oranje Trouw)

Ook stond een bezoek aan de oorlogsgraven gepland op de begraafplaats in Boven-Hardinxveld. Op het kerkhof in het Kromme Gat heeft een familielid van een in de oorlog werkzame Rode Kruis medewerker, soldaat De Vries Danil, zijn verhaal verteld. De man zat op de boot, die in 1940 op de rivier de Merwede op een mijn voer. Hij is in Boven-Hardinxveld begraven. De leerlingen hebben daar bloemen geplant. Het was een indrukwekkende en leerzame morgen. Het is een jaarlijkse traditie dat leerlingen bloemen planten bij de oorlogsgraven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld