River Trotters Dames1 terug in race om kampioenschap

HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Dames1 hebben zaterdag 18 maart 2023 koploper Virtus Dames1 verslagen met 67-34.

Overleg aan de zijlijn. De dames van River Trotters waren in sporthal De Wielewaal voorbereid op een lastige wedstrijd. Voor de derde keer werd tegen het basketbalteam ‘van de overkant’, uit Werkendam, gespeeld. Eerder werd een keer verloren en een keer gewonnen. (Foto River Trotters)

Het eerste kwart werd gestart met een score van Jovana, waarna al vrij snel ook een score van Virtus volgde. Het scoreverloop liep redelijk gelijk op. Het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 20-11. Het tweede kwart kon de voorsprong verder worden vergroot, al waren de dames op sommige momenten slordig in het spel. Met maar liefst tien persoonlijke fouten van River Trotters in dit kwart, kwam Virtus veel op de vrije-worp-lijn te staan. Ondanks de vele fouten, gingen ze de rust in met een voorsprong van 37-21. In de tweede helft kwamen de dames eigenlijk niet meer in moeilijkheden en werd het verschil in score alleen maar groter. De volgende wedstrijd is zaterdag 25 maart 2023 in Enschede tegen Arriba dames 1.