River Trotters Dames1 winnen twee wedstrijden en pakken leiding in klassement

ENSCHEDE / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Basketbalteam River Trotters Dames1 speelde afgelopen weekend twee winnende wedstrijden. Vrijdagavond 31 maart 2023 uit tegen D.B.V. Arriba in Enschede en zaterdag 1 april 2023 thuis tegen Trajanum.

Deze overwinningen hebben River Trotters Dames1 naar de top van het klassement gebracht. Het samenspel en teamwerk zorgde voor een sterke teamprestatie. Deze foto werd zaterdagavond gemaakt. (Foto River Trotters)

Het komende weekend hebben de dames rust, maar daarna wacht er een uitwedstrijd tegen SBU in Utrecht.

Meer fouten
De dames begonnen vrijdagavond sterk aan de wedstrijd. In het eerste kwart stonden ze al met 11-23 voor. In het tweede kwart wisten ze dit nog verder uit te bouwen met goed samenspel en mooie aanvallen. De ruststand was dan ook een comfortabele 17-42 voorsprong voor de dames. Na de rust stond de verdediging minder goed en werden er meer fouten gemaakt. D.B.V. Arriba wist daardoor iets terug te komen in de wedstrijd en had meer scorepogingen. Maar River Trotters herpakten zich goed in het vierde kwart en scoorden de ene na de andere fastbreak. Ook Joella Huisman scoorde zes driepunters. De energie zat er goed in en uiteindelijk wonnen de Hardinveldse dames met overtuiging met 44 – 87.

Flinke voorsprong
De wedstrijd zaterdag begon wat stroef en de scores vielen nog niet heel snel. Het eerste kwart eindigde in het voordeel van de Hardinxvelders met 11-9. Maar in het tweede kwart ging het beter. Er werd meer gepraat in de verdediging en aanvallend was er meer samenspel. Daardoor gingen de dames de rust in met een voorsprong van 37-15. In het derde kwart wist Marjoleine Cornet onder het bord goed gevonden te worden en had Trajanum het erg lastig. River Trotters liepen verder uit en in het vierde kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De eindstand was uiteindelijk 74-34 in het voordeel van River Trotters.