River Trotters Heren1 versterkt koppositie na winst op Lokomotief

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In sporthal De Wielewaal speelde zaterdagavond 18 maart 2023 het eerste heren basketbalteam van River Trotters een thuiswedstrijd tegen Lokomotief uit Rijswijk. River Trotters Heren1 won de wedstijd met 84-65. Om uitzicht te houden op de play-offs eind april blijven de Hardinxvelders aan zichzelf verplicht te winnen.

Dat de koploper in de landelijke eerste divisie in goede vorm is, is vanaf de eerste sprongbal duidelijk. Met een werkelijk onstopbare Leron Esajas (foto), waar de ‘Loko-boys’ geen antwoord op hadden, werd hij uiteindelijk topscorer met maar liefst 27 punten. (Foto River Trotters)

De bezoekers kregen er naast wat vrije worpen in het eerste kwart geen enkele bal in. Met 19 – 7 werd het tweede kwart ‘ingestapt’, waarin het door wisselen niet soepel verliep en er nogal vreemde arbitrage besluiten plaatsvonden.

Veerkracht
Het leek er even op dat alles voor de bezoekers mee mocht zitten, waardoor ze naar een ruststand 35- 28 terug in de wedstrijd leken te komen. Terug naar de basis en minder risico’s nemen, zoals een terechte koploper ook moet kunnen laten zien, veerkracht. River Trotters organiseerde de tactiek opnieuw en ondanks het als vervelend ervaren fysieke spel van de bezoekers, werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij was.

Uitwedstrijd
Met een tussenstand van 62-42 gingen de spelers het laatste kwart in. Zonder risico’s werd de wedstrijd uitgespeeld. Het was de verdienste van River Trotters om opnieuw met de winst op koers te blijven naar een kampioenschap. Zaterdag 25 maart 2023 wordt om 20.00 uur gespeeld in Barendrecht, waar de nummer drie Binnenland ook nog uitzicht houdt op een plaatsje bij de ‘final-four’. Zaterdag 1 april 2023 om 20.00 uur is er weer een thuiswedstrijd in sporthal De Wielewaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld