Mannenkoor Eiland Urk geeft concert in Hervormde Kerk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de Hervormde Kerk aan Kerkplein 1 in Boven-Hardinxveld concerteert zaterdag 18 maart 2023 het christelijk mannenkoor Eiland Urk. De avond staat in teken van Pasen met als thema ‘Het lam van God’ en de opbrengst komt ten goede aan het zendingswerk. Medewerking verleent ds. Korten. De aanvang is 19.30 uur; de kerkdeur is open vanaf 19.00 uur.

De kerk aan het Kerkplein, waar het concert wordt gegeven. (Foto Arie Jan van Termeij / HG24)

Bezoekers van het concert ondersteunen het zendingswerk van William en Monica Jansen. Zij worden namens de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar de Filipijnen. Het tweetal gaat zich daar bezighouden met kinder- en jongerenwerk in samenwerking met de lokale stichting ABCCOP.

Jubileumjaar
Het oude eiland telt vele koren. Het zingen zit hen in de genen en is blijft een traditie. Zo ook het christelijk mannenkoor Eiland Urk, dat dit jaar twintig jaar bestaat. Er werd in april 2003 gestart in een bedrijfskantine op Urk en heeft inmiddels een eigen zanggebouw. Het koor telt momenteel 90 zangers en staat onder leiding van Gerrit Schinkel uit Urk. Vaste organist van het koor is Hendrik van Veen uit Urk en vaste pianist Hugo van der Meij.

Tekst gaat verder onder foto.

Het mannenkoor treed op in onze prachtige Urker klederdracht. (Foto Eiland Urk)

Kaarten
Toegangsbewijzen voor het concert kosten € 10,– p.p. Hier online kunnen kaarten worden besteld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld