River Trotters Dames1 laten belangrijke punten liggen

WERKENDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een volle sporthal De Crosser in Werkendam moest zaterdag 19 november 2022 door River Trotters Dames, 1 2e divisie – B, titelconcurrent Virtus (voorheen Waldric) worden bestreden. Altijd al een speciale wedstrijd, omdat er veel dwarsverbanden lopen tussen speelsters van beide clubs die ooit mét en nu tégen elkaar moeten basketballen.

Er komen voor River Trotters Dames1 nog twee thuiswedstrijden tegen Virtus, dus nog alle kansen om deze nederlaag goed te maken. (Archieffoto River Trotters)

De speelwijze van Virtus is al jaren bekend: een zone-press en proberen veel breaks te lopen of te rekenen op de acties en driepunters van Indy van Oord. Ondanks die kennis bleek River Trotters, waar Marion door ziekte niet kon spelen, daar erg veel moeite mee te hebben.

Gat
Er werd begonnen met Joella, Jovana, Bonéca, Esmey en Marjoleine, maar aanvallend zat vanaf het begin niemand in de wedstrijd en Virtus kon het favoriete spelletje spelen. Al heel snel was het gat tien punten en aan het eind van het eerste kwart was het zelfs al 17-4. Ondanks verwoede pogingen van de technische staf om de boel op de rit te krijgen kende de tweede periode eigenlijk exact hetzelfde beeld en die werd dan ook beëindigd met een 35-16 achterstand.

Nederlaag
Pas in de tweede helft kwam River Trotters wat beter door. Gesteund door een zone-verdediging waar Virtus meer moeite mee had en aanvallend goed werk van Karin en Lisanne liep het verschil in elk geval niet meer verder op en werd er zelfs een kleine run geplaatst naar 50-33. Ook was duidelijk dat bij Virtus, waar de beste speelsters zo’n beetje de hele wedstrijd op het veld stonden, de energie wel een beetje op was. De wedstrijd werd afgesloten met 58-44, zodat in elk geval de tweede helft werd gewonnen. Niettemin een teleurstellend resultaat voor de River Trotters Dames1, die weer weten waar ze aan moeten werken.