Scholenproject expositie Playmobil in museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs van dertien scholen in de regio zijn aan het werk met Playmobil-pakketjes. Dat gebeurt ter voorbereiding van de expositie Playmobil Verzameld in museum De Koperen Knop aan Binnendams 6. 

Aan de tentoonstelling is ook een detectivespel verbonden, er komt een speurtocht op papier en in augustus 2022 wordt een ruil- en koop- annex verkoopdag georganiseerd. (Stockfoto)

De expositie wordt ingericht door een groep verzamelaars van deze bekende speelgoedlijn, die u het meest bijzondere uit hun verzameling zullen tonen. De expositie wordt ingericht door een aantal enthousiaste verzamelaars van Playmobil, die daarbij verschillende thema’s en ontwikkellijnen zullen volgen. Dit zal bij de bezoekers veel momenten van herkenning oproepen, vooral ook omdat zowel nieuw als ouder Playmobilmateriaal onderdeel gaat vormen van de expositie. Deze is daardoor uitermate interessant voor zowel de jongeren als hun ouders en grootouders.

Jury
Het betrekken van regionale scholen via de genoemde organisaties gebeurde al wel eerder. Vorig jaar heeft Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam hier voor het eerst een wedstrijdelement aan verbonden. De bedoeling van deze samenwerking met de scholen is de leerlingen de mogelijkheid bieden om binnen voor hen bekende thema’s zich verder te kunnen ontwikkelen in hun technische opleiding. Aan de komende zomertentoonstelling Playmobil Verzameld in het museum wordt meegewerkt door de stichting School & Bedrijf en door Sterk Techniek Onderwijs. De uitgewerkte projectopdrachten worden door een deskundige jury beoordeeld, er is een feestelijke prijsuitreiking aan verbonden en de resultaten worden in de expositie geïntegreerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld