HKC net niet sterk genoeg voor Groen Geel / IJskoud de Beste

BOVEN-HARDINXVELD – Het is de korfballers van HKC dinsdagavond 26 april 2022 in sporthal Het Dok niet gelukt om te winnen van tegenstander Groen Geel / IJskoud de Beste uit Wormer. De Noord-Hollanders wonnen het derde en beslissende duel in de play-offs voor promotie/degradatie (naar de Korfbal League 2) met 20-24. De ploeg uit Wormer blijft daarmee spelen op het hoogste niveau.

In de best-of-three moest HKC winnen om te kunnen promoveren. Helaas ging de vlieger niet op. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Groen Geel / IJskoud de Beste begon wat gespannen aan de wedstrijd. Het team van coach Daniël Harmzen kwam naarmate de wedstrijd liep, beter in het spel. HKC pakte nog de winnende punt net voor de rust, 11-10. In de tweede helft kwamen de Noord-Hollanders beter in het spel, pakte een voorsprong en kon deze tot het eind vasthouden. HKC had het nakijken en zag een blij Groen Geel / IJskoud de Beste, dat komend seizoen voor het vierde seizoen op het hoogste niveau speelt.