Scouting A15 maakt zich op voor 75-jarig jubileum

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Al 75 jaar is scouting een vaste waarde binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ooit gestart in 1948 als de Lutinegroep en Scouting Lutine-zilvermeeuwen, en nu al ruim 25 bekend als Scouting A15 aan Sliet 2, genoemd naar de naastgelegen snelweg.

Onlangs kondigde Scouting A15 haar 75-jarig jubileum aan tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Voorzitter Jelle den Butter gaf samen met enkele medescouts een korte toespraak om het feestjaar in te luiden. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Aansluitend boden de mensen van Scouting A15 de gemeenteraad zelfgemaakte Appel-crumble en gesmolten chocolade met marshmellows aan uit de Dutch oven vanaf het kampvuur. De gerechten waren snel op en het was een smakelijke en gezellige schorsing van de vergadering. (Foto Scouting A15)

Al sinds het begin biedt Scouting A15 in Hardinxveld-Giessendam een uitdagend en creatief programma met behulp van vele vrijwilligers. Zij weten meer dan 125 jeugdleden iedere week weer een leuke vrijetijdsbesteding te bieden. Daarbij staan samenwerking, respect en plezier met elkaar centraal staan in het scoutingspel. Met een ruim spelaanbod, veel creativiteit en de natuur zijn de jongeren in staat elkaar en zichzelf verder te ontwikkelen. Daarbij hebben ook de vrijwilligers een leuke tijd als vrienden onder elkaar. Scouting is een plaats waar iedereen welkom is. Zo heeft Scouting A15 ook een speltak voor verstandelijk beperkten en kun je actief lid blijven tot je 100 jaar oud bent.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld