Silderhuis Logopedie besteedt aandacht aan Wereld TOS Dag

door Hans van der Aa 
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is vandaag, vrijdag 14 oktober 2022, Wereld TOS dag. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor Taal Ontwikkelings Stoornis (TOS). Alle cliënten van Silderhuis Logopedie aan de Peulenstraat 221, links naast de HEMA, kregen de afgelopen week een rolletje MenTOS met daaraan een infokaartje.

Logopedist Daphne van der Aa (links) en secretaresse Thea Visser in de praktijk aan de Peulenstraat. Op een originele manier wordt aandacht besteed aan TOS. (Foto Hans van der Aa / HG24)

Een TOS is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis. Ongeveer 250.000 kinderen en jongeren (5%) hebben een TOS. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het begrijpen van taal en het formuleren van zinnen. Een TOS is blijvend, op volwassen leeftijd verdwijnt het niet. De symptomen van TOS kunnen wel veranderen.

Behandeling
Het is van belang om kinderen met (een vermoeden van) een TOS zo snel mogelijk te helpen en te behandelen. Door middel van logopedische behandeling wordt aandacht besteed aan het vergroten van de communicatieve redzaamheid. Met extra hulp kunnen mensen met een TOS vaak beter meekomen in de maatschappij.

Praktijkinformatie
Bij Silderhuis Logopedie worden kinderen en volwassenen met taal-, spraak-, stem-, lees- en spellingproblemen behandeld. Meer informatie over de praktijk kan je online raadplegen. Hier online vind je meer informatie over een TOS. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld