Speel-In betekent vijf dagen vermaak voor basisschoolkinderen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De Speel-In is een begrip. Donderdag 11, vrijdag 12, maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus 2022 kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met dertien jaar zich vermaken in en bij sporthal De Wielewaal, Cornelisweer 2. De kinderen zijn welkom van 09.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.30 uur. Overblijven tussen de middag is mogelijk in de foyer.

De Speel-In wordt ook wel het vakantiespektakel genoemd. Vermaak is er op vele terreinen voor de kinderen. (Archieffoto Speel-In)

Toegangsprijzen en voorverkoopadressen worden hier op de website van de Speel-In vermeld, zodra ze bekend zijn.

Geschiedenis
De Speel-In is in 1979 opgericht door een aantal verenigingen en jeugdraden van verschillende kerken, die verenigd waren in de jeugdraad van de Stichting Dorps Gemeenschap (SDG). Het eerste jaar met een bescheiden opzet in de toen spiksplinternieuwe sporthal De Wielewaal. Daarna is de Speel-In er nooit meer weg geweest! Ieder jaar namen meer kinderen deel aan het zomerevenement en groeide het aantal activiteiten. Bij de opheffing van de SDG in 1984 besloot de Speel-In-groep als zelfstandige groep verder te gaan. Daarvoor kreeg de groep subsidie van de gemeente. Later heeft de groep op verzoek van de gemeente zich aangesloten bij de stichting SKEW, die later is opgegaan in Servanda Sociaal Werk.

Medewerkers
Voor de Speel-In zijn er vrijwilligers nodig. Aanmelden is mogelijk vanaf 14 jaar. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor zogeheten juniormedewerkers van 13 jaar. Het is mogelijk om je maatschappelijke stage op de Speel-In te doen. Aanmelden kan hier online. Dinsdag 5 juli 2022 hadden zich al bijna 110 vrijwilligers aangemeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld