Stroomlijn begint met maatregelen voor het Drechthoppervervoer

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De Drechthopper en het vervoer naar dagbestedingslocaties ondervinden sinds juni 2022 nog meer problemen door de omstandigheden in de vervoerssector. De vraag is groter dan het aanbod dat kan worden geleverd.. Inwoners uit de Drechtsteden ondervinden daar steeds vaker ernstige hinder van en daarom is het nodig om per maandag 1 november 2022 maatregelen te nemen door onder andere buiten de spits te reizen en ritten 24 uur van tevoren te reserveren.

Met de aangekondigde en andere maatregelen hoopt Stroomlijn BV de dienstverlening spoedig te verbeteren. 

“Het is ontzettend vervelend dat reizigers vaak lang moeten laten wachten en niet op tijd op de plaats van bestemming komen. En soms ook niet opgehaald worden. Dit is een situatie die we nog nooit hebben meegemaakt en is verre van wenselijk. We doen er alles aan om aan de wensen van onze reizigers te voldoen, maar de situatie is niet langer houdbaar. Met de start van de maatregelen hopen we de situatie snel weer onder controle te krijgen”, vertelt directeur Lisette de Lijster de Raadt van Stroomlijn BV.

Onder druk
De gehele vervoerssector in Nederland staat onder druk. De effecten hiervan zien we ook in de Drechtsteden. Vervoerders kampen met personeelstekorten en kunnen het niet meer bolwerken. Ook bij het leerlingen- en jeugdvervoer worden steeds vaker problemen ervaren. Vorige week werd bekend dat een van de vervoerders er noodgedwongen mee stopt.

Reizigers 
Deze week is er een brief verstuurd naar de reizigers van het Drecht- en Wijkhoppervervoer over de huidige vervoersproblematiek, de maatregelen en wat dit voor hen betekent. ‘Naast dat wij als organisatie anders moeten gaan werken vraagt dit ook iets van de reizigers. Ze kunnen voorlopig op een andere manier gebruikmaken van het vervoer, dat zal even wennen zijn. We vragen de reizigers dan ook om begrip. Het belangrijkste is dat de mensen die het vervoer echt nodig hebben, het kunnen blijven gebruiken’, zegt De Lijster de Raadt. Reizigers met vragen kunnen contact opnemen met Drechthopper via tel. 088 – 5058505.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld