Nieuwe stichting en nieuw bestuur bij museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Museum De Koperen Knop heeft een nieuwe stichting en een nieuw bestuur. Sichting Vrienden van de Koperen Knop heeft een naamsverandering ondergaan en heet nu Stichting Museum De Koperen Knop. Dat maakt het museum bekend in hun nieuwsbrief. 

Museum De Koperen Knop aan Binnendams 6. (Foto museum De Koperen Knop)

“Aan een naamaanpassing van de stichting was volgens het museum behoefte, omdat bij een vriendenstichting vaak wordt gedacht aan een enkele functie, die van het verwerven van gelden. Ons bestuur is echter al meer dan 33 jaar verantwoordelijk voor de gehele exploitatie van het museum”, staat in een toelichting. 

Bestuursleden
Tegelijkertijd komt er ook een nieuw bestuur, dat bestaat uit drie leden. Voorzitter is Kees Commijs, lid is Ad van Herk en directeur-bestuurder is Alida Ambachtsheer. Daarnaast komt er bij de museumstichting een Raad van Advies. Wie daarin zitten, is nog niet bekendgemaakt.

Exploitatiestichting
De acht leden van de Stichting Eigenaren van De Koperen Knop geven het pand met een groot deel van de zakelijke lasten om niet in gebruik aan de exploitatiestichting. Dat zijn momenteel Kommer Damen, Ad van Herk, Andries de Kok, Gerrit van Noordenne, Janny van der Padt, Jan Timmer, Jan van Vliet en Marc Vogel (voorheen ook wijlen Jan Boerman, Huib de Kok en Balt van der Padt). 

Tientallen sponsoren
Dankzij een groot aantal sponsoren, ze kwamen deze maand nog bij elkaar, is museum De Koperen Knop telkens weer in staat om bijzondere exposities in te richten. Maar ook om het permanent gedeelte van het museum de nodige aandacht te geven en als dit wenselijk is te onderhouden. Ook het onderhoud van de bijgebouwen en de karakteristieke museumtuin valt daaronder. Door dit grote aantal sponsoren kan het museum haar bedrijfsvoering realiseren en op gelijk niveau meedraaien met de musea in Nederland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld