Taalhuis Hardinxveld voor komende vier jaar gecertificeerd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Alle Taalhuizen worden in Nederland gecertificeerd door De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Het Taalhuis Sliedrecht is voor de komende vier jaar officieel gecertificeerd. Woensdag 14 september 2022 om 20.00 uur wordt in bibliotheek Hardinxveld-Giessendam aan Pietersweer 34 door wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Cultuur het certificaat feestelijk onthuld.

Dit is bibliotheek AanZet aan Pietersweer 34. (Foto Peter Donk / HG24)

Aansluitend wordt de film La Tête en friche vertoond, een Franse film over analfabetisme en de ontdekkingsreis naar kunnen lezen. Wie de film mee wil kijken, moet zich vooraf even melden, tel. 088 – 2425075.

Rap workshop
In de middag is er al iets voor de kinderen. Voor hen wordt woensdag 14 september van 15.00 – 16.00 uur de workshop ‘Yo yo, rappen doe je zo!’ georganiseerd. Wat is rappen precies? Hoe kan je makkelijk rijmen en dichten? Tijdens deze workshop gaat de groep na uitleg aan de slag met een gezamenlijk rapnummer. Pim van den Hil van de Popschool rapt je op weg. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname in de bibliotheek is gratis. 

Voorkomen laaggeletterdheid
Woensdag 14 september 2022 is het ook de laatste dag van de Week van Lezen & Schrijven, die ieder jaar wordt georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven. Een week waarin er extra aandacht is voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld