Tabaksartikelen gaan uit supermarkt door veranderende wetgeving

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Geen sigaretten, shag en vapes meer in de supermarkt. Vanaf volgende week maandag 1 juli 2024 is dat de nieuwe regel. Dat betekent dat er vanaf dan geen sigaretten en shag meer te koop is bij servicebalies in de supermarkten.

Verkoop van tabaksproducten mag nog wel in tabaksspeciaalzaken, bij benzine stations en bij gemakszaken zoals bijvoorbeeld Primera. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

“Dat zal tot gevolg hebben dat het daar veel drukker zal worden en dat u als consument meer moeite moet doen om uw tabaksproducten te verkrijgen”, zegt Piet Bogerd van Primera, “Door het weg vallen van de tabaksproducten bij de supermarkten zal de functie van de servicebalies daar ook gaan veranderen. Zo gaan er bij verschillende supermarkten ook de postdiensten verdwijnen. Dus ook voor het afhalen en wegbrengen van pakketjes worden het aantal punten minder, ook dit zal grotendeels opgevangen gaan worden door Primera.” De winkel is inmiddels uitgebreid met twee postterminals en meer ruimte om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld