Van Helden vijftig jaar lid van reddingsbrigade;

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Lia van Helden dacht dat ze vrijdagavond 28 juni 2024 gewoon een avondje kwam lesgeven bij Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam, maar dat liep even anders. Toen ze binnenstapte, stond de tribune van het zwembad opeens vol met leden, oud-leden, vrienden, bekenden, familie, collega’s en wethouder Jan Nederveen. De menigte kwam vieren dat Lia vijftig jaar terug lid werd van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam.

Lia van Helden was vijftig jaar lid van de Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam en werd vrijdagavond groots ontvangen toen ze De Duikelaar binnenstapte. (Foto SHe Fotografie)

Tekst gaat verder onder foto.

Van Helden werd op 1 januari 1974 lid van de Hardinxveld-Giessendamse vereniging. ,,Ik vond zwemmen heel leuk en kwam er, naarmate ik langer lid was, achter dat ik het erg mooi vind om iets voor de medemens te kunnen betekenen. Zowel voor mensen buiten de vereniging, door ze te kunnen helpen in nood en ook externe opleidingen te kunnen bieden, als binnen de vereniging.” Lia is al in veel functies actief geweest. Zo is ze zwemmend- en varend redder, bestuurslid en heeft ze in bijna alle commissies gezeten. Daarnaast is ze ook actief voor de landelijke bond, bijvoorbeeld als official en examinator. De laatste jaren is Lia vooral zichtbaar als de ‘moeder overste’ in het zwembad. Van baanindelingen tot examens, de inzet van lesgevers en externe opleidingen; alles gaat door Lia’s handen.

Tekst gaat verder onder foto.

Eén grote verrassing
De verrassing had Lia totaal niet aan zien komen. Van de (oud-)leden kreeg ze een speciaal jubileumzakboekje, waarvoor iedereen een persoonlijk zakboekblaadje had ingeleverd. Deze kreeg ze, samen met een borrelplank en een bos bloemen uitgereikt door voorzitter Johan Heikoop, die haar prees om haar tomeloze inzet en liefde voor de vereniging. Ook wethouder Jan Nederveen bracht een bos bloemen mee en had mooie woorden voor de geboren en getogen Boven-Hardinxveldse. Tot slot werd Lia meegenomen naar de hal van het zwembad, waar de avond werd afgesloten met taart, ijsjes, cadeautjes en veel gezellige gesprekken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld