Verlies River Trotters Heren1 bij thuiswedstrijd tegen The Black Eagles

HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 nam het zaterdagavond 8 oktober 2022 op tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Ondanks het trouwe publiek en de altijd fijne sfeer in sporthal de Wielewaal was er helaas geen eer te behalen tegen de Brabanders in het veld en ontstond er nogal wat commotie met de opgetrommelde arbitrage.

De verwachting bij landelijke competities is dat er goed opgeleide scheidsrechters worden ingezet om het verloop op het juiste niveau te beoordelen. Dit was helaas niet het geval en dat zette de toon vanaf begin tot nog lang na de wedstrijd. (Foto J.W. van Genderen)

Desalniettemin waren er zeker genoeg verbeterpunten in het spel van de thuisploeg merkbaar, omdat een scoreverloop van uiteindelijk 48-70 natuurlijk niet alleen aan de arbitrage lag.

Gemiste worpen
Een slimme full court press zette de River Trotters helaas aan tot diverse balverliezen en met een hoop onnodig gemiste worpen was de scherpte er volledig af. Zo kan het soms op alle fronten een keer tegenzitten tijdens een wedstrijd, wat als les en ontwikkeling mee wordt genomen naar de volgende trainingen en wedstrijden.

Zeeuwen
Zaterdag 15 oktober 2022 mogen de heren het thuis om 20.00 uur nog een keer proberen tegen BC Vlissingen. Een zeer ervaren ploeg met een emotioneel binding als het aan coach Arjan de Bruin ligt. Hij is woonachtig in Zeeland en betrokken was bij het vroegere succes van de club.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld