Vriendenschaar boekt prima overwinning op eerste team Fortis

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de eerste thuiswedstrijd van dit zaalkorfbalseizoen was zaterdag 18 november 2023 Fortis uit Vlissingen de tegenstander van Vriendenschaar, dat door een goede slotfase van de eerste helft met de rust een 11-6 voorsprong had. In de tweede helft controleerde het team van de Sluisweg de wedstrijd en bleef de voorsprong intact waardoor in sporthal De Wielewaal de eindstand 22-18 werd.

De selectie van Vriendenschaar waren zaterdagmiddag de spelers van Fortis de baas. (Foto Vriendenschaar)

In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren de groenhemden nog niet bij de les, enkele verdedigende foutjes die werden afgestraft en onzorgvuldig aanvalsspel zorgde voor een 0-3 achterstand, maar de ploeg pakte snel de draad op. Drie rake schoten en een strafworp zorgde binnen enkele minuten voor een 4-3 voorsprong, waarna de ploeg uit Zeeland de stand weer gelijk trok. Om en om scorend hielden de ploegen elkaar tot de zeventiende minuut in evenwicht ( 6-6), maar na een slim balletje onder de korf van Bente van Wingerden, schoten Marijn Bakema (twee keer), Lieke Brouwer en Christian Brouwer in de laatste vijf minuten van afstand de bal door de korf en was de voorsprong bij rust 11-6.

Voorsprong vergroten
Ook in de tweede helft bleef Vriendenschaar de (iets) betere ploeg en bleef het steeds de voorsprong behouden, maar had het wel lastig tegen de taaie Zeeuwen, die vooral via de dames scoorden. Het lukte de Hardinxvelders niet om de voorsprong te vergroten en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Om en om scorend was het na vijf minuten 13-8, maar weer vijf minuten later was Fortis teruggekomen naar 14-12. De topscoorder van deze wedstrijd Lieke Brouwer zorgde met haar zesde treffer weer voor een driepunts verschil en Julian Voorwinden deed hetzelfde na de tegentreffer van de gasten ( 16-13).

Kans
In het tweede aanvalsvak van Vriendenschaar konden schutters Bakema en Voorwinden dankzij de reboundkracht van Lotte van de Lustgraaf en de aansteun van Anne Timmer veel herhalen, wat halverwege de tweede helft een voorsprong van 19-15 opleverde. Omdat in het andere vak ruim tien minuten niet werd gescoord kreeg Fortis toch nog de kans om terug te komen in de wedstrijd. Celine van Meeteren kwam verdedigend in de ploeg tegen de topscorer van Fortis, en deed dat prima. Toch kwamen de Zeeuwen nog op 19-17 , maar dankzij een strafworp van Bente van Wingerden werd het weer 20-17, maar het werd ook direct weer 20-18.

Komend weekend
Rebounder Daan Kamsteeg kwam in de slotfase nog in de ploeg, waarna aanvoerder Christian Brouwer met twee rake schoten voor de eindstand van 22-18 zorgde en voor de eerste overwinning in dit zaalseizoen. Zaterdag 25 november 2023 speelt Vriendenschaar weer om 18.00 uur thuis in sporthal De Wielewaal. Dan komt titelfavoriet Spirit op bezoek, dat al twee ruime overwinningen behaalde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld