Kroon tevreden na winst volleybalteam OKK ’70 Dames1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na twee verloren wedstrijden op rij (twee in de competitie en één in de beker), wist het eerste damesteam van OKK ’70 zaterdagmiddag 18 november 2023 weer eens de volle buit te pakken in eigen huis. Met zeer geconcentreerd verdedigen en snel aanvalsspel liet de Hardinxveldse formatie de dames uit Drunen met lege handen huiswaarts keren. 4-0 was de eindscore, waardoor de top 3 nog altijd in zicht blijft.

Trainer Roy Kroon was tevreden met de uitslag. (Foto Gerben Productions)

Hanna Timmer was zaterdag nog niet inzetbaar, maar met jeugdspeelsters Alisha Nederveen en Maartje Brieffies werd er met 12 meiden de strijd aangegaan met laagvlieger Minerva uit Drunen. OKK ’70 startte geconcentreerd, was zeer attent in de verdediging en rally-situaties. Esther Klop was in set 1 veelal het eindstation van de aanval en liet wederom zien dat zij een van de betere volleybalsters in deze competitie is. Met 25-17 was de start in ieder geval goed. Set 2 leek een kopie te gaan worden van set 1, waarbij er weer vroeg in de set een voorsprong gepakt werd. Rachel Klop begon steeds beter de tempo ballen van Judith Timmer erin te slaan en er leek geen vuiltje aan de lucht. De service stokte echter halverwege de set, waardoor Minerva nog dichterbij kwam. Gelukkig gooide Jorinde Meijer de deur van set 2 definitief op het slot met enkele belangrijke scores boven de 20. Met 25-20 werd ook de tweede set gewonnen.

Hernieuwde energie
In het begin van de derde set liepen de dames van coach Roy Kroon (te) makkelijk naar een ruime voorsprong. Door deze eenvoudige start lieten de dames ongemerkt toch de teugels een beetje vieren, waardoor Minerva in elke service-beurt een klein beetje dichterbij kon kruipen. Met de ervaren Arriëtte de Jong en Marjolein Verheul als rasechte “closers” in het eind van set 3 in het veld, werd deze alsnog binnengehaald met 25-20. Het bonuspunt van set 4 wilden de dames maar al te graag binnenhalen en dus werd er weer met hernieuwde energie gestart. Tessa Verhoeven was de hele wedstrijd al onhoudbaar in de aanval aan de buitenkant en groeide uit tot de topscorer van de dag. Er werd voldoende afstand genomen, waardoor de hoop op een puntje vrij snel vervloog bij de gasten uit Drunen. Aan het einde van de set kon ook het jonge talent Alisha Nederveen nog even binnen de lijnen komen. Met 25-12 werd deze goede wedstrijd frivool afgesloten. Zaterdag 25 november 2023 spelen de dames in Den Dungen tegen de nummer twee uit de competitie. De eerste thuiswedstrijd staat pas weer zaterdag 8 december 2023 gepland, in sporthal De Wielewaal.