Algemene graven herbegraven op begraafplaats Tiendweg

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat medio 2023 op begraafplaats Tiendweg de algemene graven, waarvan de graftermijn verstreken is, herbegraven. Wanneer je op de begraafplaats bent (vanaf laatste kwartaal 2023 – red.), is het mogelijk dat je daar als bezoeker iets van meekrijgt.

De begraafplaats aan de Tiendweg gezien vanuit de lucht. De gemeente ziet erop toe dat het herbegraven van de algemene graven met respect en zorgvuldigheid gebeurt. Nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd over de herbegraving. (Archieffoto via gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De volgende algemene graven worden geruimd: B-1 t/m B-30, C-1, C-2 en C-4 t/m C-20, G-1 t/m G-40 en H-1 t/m H-24. 

Herdenkingsplaatje
Op het verzamelgraf wordt een herdenkingsmonument geplaatst. Op dit monument kunnen herdenkingsplaatjes worden opgehangen. Je hebt de mogelijkheid om een herdenkingsplaatje op te hangen. Je kunt een herdenkingsplaatje afhalen bij de receptie van het gemeentehuis aan Raadhuisplein 1. Vervolgens kan je het plaatje laten graveren en weer inleveren bij de receptie. Het plaatje is gratis, maar het graveren is voor eigen kosten. De beheerders van de begraafplaats zorgen dat het plaatje wordt bevestigd aan het monument.

Graf behouden
Als je het graf wilt behouden, dan biedt de gemeente Hardinxveld-Giessendam de mogelijkheid om de stoffelijke resten van de overledene te herbegraven in een particulier graf voor een termijn van twintig jaar. Ook kan je kiezen voor begraven elders of kiezen voor crematie. Na het ruimen van de grafmonumenten en het herbegraven van de stoffelijke resten worden de grafvelden opnieuw ingericht en worden er nieuwe graven gerealiseerd.

2 gedachten over “Algemene graven herbegraven op begraafplaats Tiendweg”

  1. Op deze begraafplaats wordt het graf van mijn oma Helena van Mille-den Breejen geruimd. Is het mogelijk de grafsteen te krijgen om deze te behouden? ik ben haar oudste kleinzoon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld