Vriendenschaar loopt achter feiten aan en verliest wedstrijd

KINDERDIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitwedstrijd tegen Kinderdijk maakte het gebrek aan scorend vermogen de korfbalselectie van Vriendenschaar zaterdag 13 mei 2023 kansloos in een zeer matige korfbalwedstrijd , waarbij de stevige dwarrelende wind beide ploegen parten speelde om tot goede succesvolle schoten te komen. Vriendenschaar liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en moest na de 8-3 achterstand bij rust in de 2e helft toezien hoe Kinderdijk naar een simpele 15-8 overwinning uitliep.

Celine van Meeteren opende voor Vriendenschaar weliswaar de score, maar dat was de enige keer in deze wedstrijd dat er een voorsprong was voor de Hardinxvelders. Met name in de eerste helft was Vriendenschaar slecht bij machte om de bal door de korf te krijgen. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Hoewel de rebound goed was verzorgd en er daardoor veel meer doelpogingen waren dan bij tegenstander Kinderdijk waren er voor de rust maar drie treffers te noteren (in 69 doelpogingen), waaronder twee gemiste strafworpen. Kinderdijk stelde daar acht scores tegenover (in 56 doelpogingen), waardoor werd gerust met een stand van 8-3.

Tij keren
Het trainersduo Jacob/Berrevoets bracht de 17-jarige jeugdspeelster Lieke Kamsteeg in de ploeg, die meteen na de rust met haar eerste schot raak schoot, waardoor er weer hoop kwam bij de Vriendenschaar supporters. Maar met drie treffers van de thuisploeg binnen enkele minuten, stond er na vijf minuten 11-4 op het scorebord en leek Kinderdijk de wedstrijd al snel beslist te hebben. Echter ook de thuisploeg kon ruim 20 minuten de bal niet meer door de korf krijgen, waardoor Vriendenschaar de mogelijkheid kreeg om wat terug te komen. Met diverse wissels probeerden de trainers het tij nog te keren. Patrick Noordzij kwam in de ploeg op de plaats van Martijn Bakema, die weer in het andere vak werd ingebracht. Maar ondanks het goede reboundwerk van Daan Kamsteeg in dat aanvalsvak bleven de vele schoten onzuiver.

Slecht schietend
Pas de vierde strafworp werd door Lieke Kamsteeg halverwege de tweede helft verzilverd, waarna Patrick Noordzij na de vakwisseling tweemaal raak schoot, en de achterstand met nog 10 minuten te spelen was teruggebracht naar 11-7. Lotte van de Lustgraaf was in de ploeg gekomen om (met succes) de rebound in het vak te verzorgen. Maar Kinderdijks topspeler Max Donkervoort schoot voor zijn ploeg eindelijk weer een keer raak, waarna ook Christian Brouwer dat deed, waardoor er 12-8 op het scorebord kwam. De laatste vijf minuten waren echter representatief voor de wedstrijd: een slecht schietend Vriendenschaar en een wat beter schietend Kinderdijk, dat in de slotfase nog drie maal raak schoot en de eindstand op 15-8 bepaalde van een wedstrijd die Vriendenschaar snel moet vergeten.

Komende zaterdag
De stand in deze 1e klasse is heel spannend, koploper Tilburg heeft dertien punten en de nummer zeven op de ranglijst heeft negen punten, waarbij Vriendenschaar met elf punten nog steeds meedoet in de strijd om de kop, maar dan moet er zaterdag 20 mei 2023 thuis wel worden gewonnen van Albatros dat één punt minder heeft. Die wedstrijd op de Sluisweg begint om 16.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld