Wethouder sluit project ‘Op voeten en fietsen naar school’ af

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Milieu sloot woensdagmorgen 3 juli 2024 op basisschool De Regenboog aan de Steek in Boven-Hardinxveld het project ‘Op voeten en fietsen naar school’ af. Dat was kort na aanvang van de nieuwe schooldag. Het project van groep 7 begon in mei 2024.

De wethouder besprak interactief met de leerlingen het verloop van de actie en vooral het effect wat dat heeft bereikt. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

De leerlingen gaan, zoals is gebleken uit de registraties op de formulieren, meer lopen en fietsend naar school. Ook de ouders zijn zich daardoor bewuster gaan gedragen, bleek woensdagmorgen.

Tekst gaat verder onder foto.

Beloning
Als beloning werden aan de leerlingen sleutelhangers uitgereikt met de tekst “AAN” erop. Dit verwijst naar het licht op de fiets, wat in donkere dagen weer aan moet. Voor de jongere kinderen in de andere groepen had de wethouder een pen of bellenblaas als cadeau. Deze beloningen worden ook aan de andere basisscholen binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam uitgereikt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld