Bewoners niet blij met nachtelijke bestrijding eikenprocessierupsen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei 2022 wakker geworden van machines. In de nacht werd op verschillende plaatsen maatregelen genomen om de eikenprocessierupsen te bestrijden. Bij online krant HG24 kwamen verschillende berichten binnen van ontstemde inwoners.

Nu de bomen weer bladeren krijgen, neemt de overlast van eikenprocessierupsen toe. De brandharen op de rupsen en in de nesten, kunnen veel overlast veroorzaken bij mensen en dieren. (Stockfoto)

De gemeente Hardinxveld-Giessendam laat de eiken bespuiten (door Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf) in gebieden waar de meeste overlast van de eikenprocessierups wordt verwacht. De gemeente Hardinxveld-Giessendam kondigde eerder aan om de diertjes te gaan bestrijden.

Reactie gemeente
De gemeente Hardinxved-Giessendam zegt in een reactie: “De eikenprocessierups moet in een bepaalde fase bestreden worden. De periode dat de bestrijding plaats kan vinden is erg kort en wordt gedaan door een externe partij. Daarnaast heeft het weer invloed op de bestrijding; zo mag het bijvoorbeeld niet te hard waaien. Er wordt gezocht naar het beste moment en dit kan inderdaad ’s nachts zijn. In onze berichtgeving van twee weken geleden hebben we aangekondigd dat de werkzaamheden 24 uur per dag kunnen plaatsvinden. We bestrijden de rups om gezondheidsproblemen bij mens en dier te voorkomen. We hopen dan ook dat mensen begrip hebben voor de situatie.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld