Boek met ruim dertig wandelingen in Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden

HARDINXVELD-GIESSENDAM / REGIO – Wandelaars mogen het niet missen! Donderdag 19 mei 2022 verschijnt bij Den Hâneker het boek ‘Weids wandelen in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden’ met daarin 32 korte wandelingen beschreven, met een kaartje en wat er tijdens de wandeling te zien is. De publicatie, samengesteld door beeldend kunstenaar Liesbeth Leenman, is onderdeel van het landschapsproject Denkend aan Holland, opgestart om het mooie landschap nog meer te waarderen.

Het boek heeft een handzaam formaat (13 x 19 cm) en heeft een stevige buitenkaft. Elk van de wandelingen bevat een routekaartje, een informatieve beschrijving met wetenswaardigheden en verschillende foto’s. De 120 pagina’s binnenwerk bevatten in totaal 121 foto’s en 25 andere interessante zaken, zoals gedichten, schetsen en recepten. Deze foto is gemaakt boij Ottoland. (Foto Liesbeth Leenman)

Het boek is modern van opzet en inhoud, leest gemakkelijk en de korte wandelingen nodigen uit tot een bewust en kort verblijf in de gezonde buitenlucht. Want bewegen en beleven gaan goed samen. En het blijkt heel bevredigend om tijdens een weidse wandeling door het prachtige landschap de zinnen te verzetten om daarna weer een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan.

Mogelijk gemaakt
De productiebegeleiding is in handen van Dick de Jong (Bureau Tekstwerk) en de uitgever is Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker. Het ISBN is 9-789-08-08-03-893. Realisatie van de publicatie is mogelijk dankzij financiering uit het project Groen Verbindt van het Gebiedsplatform AV, door de provincie Zuid-Holland en de cofinanciering van fondsen (De Haanfonds, Kringloop De Cirkel Hardinxveld-Giessendam, Kringloopwinkel Sliedrecht, Prins Bernhardcultuurfondsen Utrecht en Zuid-Holland), de Gemeente Molenlanden en anderen.

Verkrijgbaar
Het boek kost € 9,50 (incl. btw) en is op veel adressen te koop. In elk geval bij museum De Koperen Knop aan Binnendams 6. Hier online staan alle verkoopadressen. Ook kan het worden toegestuurd, waarvoor € 14,30 moet worden overgemaakt op bankrekening NL 93 RABO 03950 01 005 ten name van museum De Koperen Knop. Vermeld dan wel je NAW-gegevens. Een leuk idee voor iedereen die actief is in de recreatie- en tourismesector. Als je namelijk meerdere exemplaren voor doorverkoop of om cadeau te geven wilt  ontvangen kunt je een zeer aantrekkelijke korting krijgen. Neem dan contact op met de auteur: liesbethleenman@solcon.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld