Kansloos verlies OKK’70 in topper tegen Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De hoofdmacht van volleybalselectie OKK’70 is er in het hol van de leeuw zaterdag 27 januari 2024 in sporthal De Basis niet in geslaagd om potten te breken tegen het geroutineerde Sliedrecht Sport 4.

In een eenzijdig duel werd OKK’70 afgetekend 4-0 voor de thuisploeg. (Foto OKK’70)

De mannen uit Hardinxveld-Giessendam begonnen het duel nog vol zelfvertrouwen. Eerder in het seizoen werd er immers met 3-1 gezegevierd over de opponent uit Sliedrecht en dat kunststukje smaakte uiteraard naar meer. Daar bovenop kwam de verrassende winst van Flits op de baggeraars van een week eerder dat nog een extra steuntje in de rug was voor OKK’70. Of was het misschien wat te veel van het goede en was hier sprake van een stukje onderschatting? Dat zal wel altijd de vraag blijven, feit is dat de bezoekers geen moment aanspraak konden maken op de winst in deze derby.

Spannende slotfase
In de eerste set was er overigens wel sprake van spanning. Aanvankelijk namen de gastheren een kleine voorsprong, maar OKK’70 deed er een schepje bovenop en richting de eindfase van de set waren de rollen bij 17-19 omgedraaid. Vanaf dat moment wist de ploeg echter moeilijk tot scoren te komen, terwijl de in uitstekende vorm verkerende diagonaal van Sliedrecht punt na punt wist binnen te slaan. Een spannende slotfase was het resultaat waarin beide ploegen meerdere setpunten niet wisten te verzilveren. Uiteindelijk was het de thuisploeg die dat als eerste toch voor elkaar wist te krijgen door een aanval via de OKK’70 blokkering op de grond te slaan: 30-28.

Gretige aanvallers
Het in grote getalen meegereisde OKK’70 publiek, trouw als altijd, ging er eens goed voor zitten, want hier zou een titanenstrijd gaan ontstaan van jewelste. Niets bleek echter minder waar; het zelfvertrouwen was aan Hardinxveldse kant ver te zoeken en al snel wist de thuisploeg een aantal punten voorsprong op het scorebord te zetten. De Sliedrechtse aanval werd regelmatig op blokkerend vlak geen strobreed in de weg gelegd en daar wisten de gretige aanvallers wel raad mee. Desondanks werd er nog wat teruggekrabbeld door de Hardinxvelders, maar een foutief beoordeelde bal door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter liet bij 22-19 het laatste restje hoop op setwinst in deel 2 vervliegen: 20-25.

Puike prestatie
De 2-0 achterstand kwam aan als een mokerslag die z’n sporen naliet in het derde bedrijf. Aan Hardinxveldse kant lukte er werkelijk niets meer en zonder groots spel kon de thuisploeg een monsterscore neerzetten: 25-12. Het laatste speldeel toonde OKK’70 gelukkig nog wat vechtlust, het minste dat de ploeg voor de aanwezige supportersschare kon doen, maar het zat er deze avond simpelweg niet in. Overal waren de bezoekers een stapje te laat en aanvallend kwam men er niet goed doorheen. Met 25-18 bezegelde de Sliedrechters het lot van de gasten. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten voor de Hardinxveldse ploeg, al zal men wel lering moeten trekken uit het eerste verlies van dit seizoen. Op zichzelf een puike prestatie om zo lang in de competitie ongeslagen te blijven, maar dit soort ‘bedrijfsongevalletjes’ zal zoveel mogelijk voorkomen moeten worden in het restant van het volleybalseizoen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld