River Trotters niet sterk genoeg tegen koploper Lokomotief

(Archieffoto River Trotters)

HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren 1 kende zaterdag 27 januari 2024 in sporthal De Wielewaal een sterk begin na een nogal chaotische start van de wedstrijd tegen koploper Lokomotief Heren1 (de basket moest worden gerepareerd en  de wedstrijd zelf was ook vertraagd). De partij werd ook nog eens verloren met 89-54.

Desalniettemin werd er sterk verdedigd en ging het dit kwart gelijk op waarna het eerste kwart eindigt met 23-20 in het voordeel van de thuisploeg.

Gelijk op
Het tweede kwart verliep, naast dat het heel chaotisch was vooralsnog gelijk op. River Trotters ontvingen twee technische fouten wat leidde tot niet goed samenspelen van het team. Het team hield zich op een gegeven moment meer bezig met de scheidsrechters, dan met het spel zelf. Toch ging het gelijk op tussen beide partijen, ondanks ontevredenheid op het veld bij de River Trotters vochten ze hard genoeg om de achterstand minimaal te houden. Tijdens rust was de stand 41-34.

Voorsprong
River Trotters begon het derde kwart gemotiveerd en hield Lokomotief ‘binnen de perken’, maar vervolgens kwamen meerdere spelers in foutenlast, waardoor het ritme uit de wedstrijd werd gehaald. Lokomotief kon steeds meer hun eigen spel gaan spelen, waarna ze de voorsprong tegen het einde van het derde kwart naar dertien punten wisten te trekken.

Lay-ups
In het laatste kwart domineerde Lokomotief volledig. Niks liep meer bij River Trotters en het werd al snel een eenzijdige partij, waarbij Lokomotief constant makkelijke lay-ups kon maken. Aanvallend lukte niks meer en verdedigend werden er overal steken gelaten. River Trotters scoorden slechts zes punten in het laatste kwart tegenover Lokomotief’s 29 punten.