Hardinxveld verliest nipt van Achilles’29

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 27 januari 2024 thuis tegen Achilles’29 en verloor. De wedstrijd eindigde in 0-1.

Voor de tegenstander Achilles’29 uit Groesbeek had de wedstrijd op het kunstgras mogen plaatsvinden, maar naderhand zei de trainer van Achilles’29, Patrick Pothuizen, dat het veld er goed uitzag en ook om het hiermee Achilles’29 lastiger te maken. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld miste door een blessure Jesper Buist, vanwege een blessure en moest verder ook Danny van de Bout en Pieter Kroon missen vanwege vakantie. Als vervangers voor deze spelers had trainer Theo de Boon gekozen voor Sander de Boon, Owen Muller en Dylan Hommerson. Achilles’29 trad aan met diversen spelers die een BVO achtergrond zoals Julian Calor (ex Vitesse, Cambuur en TEC) en Giovanni Hiwat (PEC Zwolle, Sparta, Helmond Sport en Stedeco)

Compact opgesteld
Klokslag half drie floot scheidsrechter Struijk de wedstrijd op gang en na 2 minuten was het helaas al raak.  Een klein inschattingsfoutje van Johan Woltman leidde de 0-1 in, want het was de attente Julian Calor die van dichtbij de bal kon intikken achter doelman Jaimy de Jong. Een domper maar Hardinxveld probeerde meteen de rug te rechten om de achterstand goed te maken. Dat lukte maar ten delen, want het was lastig tegen deze ploeg die compact opgesteld stond en daardoor was het moeilijk om via het middenveld de aanvallers te bereiken en als men een andere optie zocht, zoals de lange bal, dan was deze vaak net niet goed genoeg. Achilles’29 schuwde ook het fysieke duel niet wat kleine blessures opleverde voor de Hardinxveldse spelers door zwaaiende ellenbogen, die niet op nauwelijks bestraft werden door de scheidsrechter.

Blessure
Na goed 25 minuten was er nog een domper voor Hardinxveld te verwerken. Een overtreding op Collin de Kok, waarbij het dusdanig geblesseerd raakte, dat hij het veld moest verlaten. Verder onderzoek door specialisten moet nog uitwijzen hoe ernstig deze blessure is. Als vervanger kwam Marnix Trouwborst in het veld. Achilles’29 bleef de bovenliggende partij en Dylan Hommerson wist nog net voor de zestien meter de bedrijvige spits Massimo Fonsesca af te houden ten kostte van een vrije trap. Gelukkig voor Hardinxveld was daar Vincent van Lopik die deze mogelijkheid vakkundig afstopte. Net voor rust was daar uiteindelijk Hardinxveld wat zich eindelijk met een goede aanval in de zestienmeter van Achilles’29 melden, maar Marnix Trouwborst behield helaas niet het overzicht en liep zich vast op de stugge verdedigers van de gasten uit Groesbeek. De ruststand was dan ook 0-1.

Vrije schoppen
In de tweede helft begon Hardinxveld sterk, maar liep wederom tegen een blessure aan. Nu was het Robin de Boon die aan zijn hoofd geraakt werd, maar na behandeling kon hij gelukkig wel verder. Hardinxveld streed voor iedere meter en door het opportunistische spel kwam men tot meer overwicht en drukte het Achilles’29 terug. Het leverde een aantal vrije schoppen en corners op, die helaas niet het gewenste resultaat waar men op hoopte. Aan de andere kant was het uiteraard oppassen geblazen want ondanks dat Achilles’29 moeite had met het veld, kwamen zij er regelmatig goed uit. Massismo Fonsesca had de grootste kans na goed vijfentwintig minuten in de tweede helft, maar hij wist de bal van een meter of zeven over het doel van Hardinxveld te krijgen.

Tekst gaat verder onder foto.

Verschil vergroten
Met nog een minuut of vijftien te spelen bracht trainer Theo de Boon, drie verse spelers in; Xander Peursem, Robin Bezemer en Aron Eijkelboom kwamen erin voor Owen Muller, Robin de Boon en Roy van ’t Hoog. Hardinxveld ging nu alles er proberen uit te halen om alsnog langs zij te komen. Aan de andere kant gaf het nog meer ruimte weg aan Achilles’29 om het verschil te vergroten. Ondanks dat ze daarvoor de mogelijkheden hadden ,waren zij hierin te gemakzuchtig en wilde ze het te mooi afmaken of stond Jaimy de Jong zijn mannetje door de inzetten vakkundig te pareren.

Bijna gelijkmaker
Het niet afmaken van de kansen kwam Achilles’29 nog bijna duur te staan met de laatste aanvallen en cornerreeks van Hardinxveld, want bijna was daar in de laatste minuut nog de gelijkmaker van Vincent van Lopik, maar deze zag de bal aan de verkeerde van de paal naast gaan en zodoende moest Hardinxveld een nipt verlies, tegen een van de titelkandidaten Achilles’29, slikken. Het verlies tegen Achilles’29 was echter groter door het uitvallen van Collin de Kok z’n blessure.

Komend weekend
Zaterdag 3 februari 2024 wacht echter alweer de volgende tegenstander. Hardinxveld gaat op bezoek in Waalwijk waar het om 15:30 tegen W.S.C. zal aantreden. W.S.C. met twee punten meer net boven Hardinxveld zal dan wel bedwongen moeten worden na een eerder gelijkspel thuis bij de opening van het seizoen.