Museum De Koperen Knop trok in 2023 zo’n kleine 11.000 bezoekers

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vorig jaar trok museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 zo’n kleine 11.000 bezoekers. Dat is meer dan in de coronatijd, maar tegelijkertijd wel minder dan het gemiddelde van wat het museum daarvoor gewend was Maar de terugkeer na de vervelende coronapandemie sluiten we hier wel
mee af.

Museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 wil meer bezoekers trekken in 2024. (Archieffoto Hans van der Aa / HG24)

De cijfers worden bekendgemaakt aan de vooravond van de komst van de nieuwe deeltijddirecteur. Donderdag 1 februari 2024 begint Koos van Veen. Deze maand maakte hij al kennis met een groot deel van de museumvrijwilligers. Ook was hij zich al de afgelopen weken aan het inwerken en vooral inlezen. Vorige week was hij aanwezig bij de vergadering van de Expositiecommissie, waarvan hij binnenkort het voorzitterschap op zich gaat nemen. 

Kosten en baten
Meer mensen brachten afgelopen jaar een bezoek aan Nederland musea. Tegelijkertijd stegen de kosten, terwijl de inkomsten toch achterbleven. De opbrengst voor entreegelden was bij museum De Koperen Knop lager dan in het verleden. “Dat betekent dat het vanaf nu bedrijfsmatig gezien wat anders moet. Want er zal in een gezonde onderneming als Museum De Koperen Knop ook moeten worden geïnvesteerd en ook dat kost geld. Gelukkig hebben we de Stichting Eigenaren, waar we bij grote investeringen veelal een beroep op mogen doen. Toch verdient de bedrijfsvoering in de nabije toekomst veel aandacht”, stelt het museum, “We moeten met elkaar zorgen dat er meer publiek komt en dan publiek dat bereid is de portemonnee open te doen. Dat is een opdracht aan ons allemaal.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld