Landelijke Open Imkerijdag op natuurspeeltuin ’t Weitje

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op meer dan tweehonderd plaatsen in Nederland kan het publiek zaterdag 9 juli 2022 een kijkje nemen bij een bijenhouderij. Dat kan onder meer tussen 10.00 – 17.00 uur bij natuurspeeltuin ’t Weitje aan Sluisweg 131.

Onder leiding van een imker kan je in een bijenvolk kijken en met een beetje geluk de koningin zien. Het gezoem om je heen is vast even wennen, maar veilig in een bijenpak merk je dat bijen helemaal niet eng zijn.(Stockfoto)

Imkers vertellen over honingbijen en solitaire bijen. Maar ook over wespen en hommels. Verder wordt er ter plaatse honing geslingerd, zoals dat heet. Kinderen mogen een gratis eigen potje van 50ml gratis vullen. Je kunt de vers gewonnen honing proeven en kopen. 

Bedreiging
Honingbijen maken, evenals vele soorten solitaire bijen en hommels, moeilijke tijden door. Uitermate belangrijke bestuivers. Ze lopen in aantal sterk terug. Dat komt onder meer door een gebrek aan allerlei verschillende bloemen. Op de Landelijke Open Imkerijdag is er daarom ook aandacht voor de wilde bijen, die in Nederland voorkomen. Je hoort verder als bezoeker alles over het maken van een bijenhotel, geschikte bloemen om te zaaien en wat je moet doen als je een bijenzwerm in je tuin hebt hangen. ​

Plaats een reactie

*=Verplicht veld