OKK’70 wint van rivaal Sliedrecht Sport

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De mannen van OKK’70 mochten vrijdag 21 oktober 2022 aantreden in sporthal De Wielewaal tegen de buren uit Sliedrecht. Voorafgaand aan deze wedstrijd bezette OKK’70 de eerste plaats en Sliedrecht de derde plaats. Op papier betekende dit dan ook onze eerste echte ‘topper’ van het seizoen. Het vuurtje werd de week voorafgaand aan de wedstrijd al lekker opgestookt vanaf de Sliedrechtse kant. In dit team speelt ook de trainer van Dames 1 van OKK’70 Roy Kroon. Kortom, genoeg redenen voor OKK’70 om Sliedrecht helemaal van de mat te vegen.

Nadat het veld opgezet was met de spiksplinternieuwe reclameborden kregen de mannen nog even een peptalk van coach Yann Speltincx. Met overtuiging spelen en vol gas over Sliedrecht heen knallen was het devies! Sliedrecht is een team met veel ervaring en met veel emotie speelt om hiermee te proberen hun tegenstander uit hun spel te halen. In de voorbereiding is er tegen dit team op een totale off-day dan ook met 3-1 verloren. (Foto OKK’70)

Na afwezigheid van libero Stan den Ouden vorige week waren de mannen dit keer weer helemaal compleet. De eerste set ging redelijk gelijk op. Ondanks dat er aan de andere kant van het net heel wat jaren volleybalervaring stond, liet Den Ouden zien dat hij vorige week bij het WK wel het één en ander opgestoken heeft. Niemand kreeg hem gek en alle ballen werden van de grond gehaald. Door deze topprestatie van Stan kon Sliedrecht niet uitlopen. Uiteindelijk waren het de mannen uit Hardinxveld die de big points (punten boven de twintig) als eerste verzilverde. 25-22 winst op de praatjesmakers uit Sliedrecht.

Naar scheidsrechter
De tweede set schoot OKK’70 uit de startblokken en pakte direct een grote voorsprong. Toen Sliedrecht merkte dat het met hun grote praatjes niet meer lukte om de mannen uit Hardinxveld uit hun spel te krijgen, gingen ze het vervolgens maar bij de scheidsrechters proberen. Helaas voor Sliedrecht waren ook de scheidsrechters niet gevoelig voor deze ongegronde uitlatingen. Onder leiding van Roy Kroon was de wanhoop in de ogen van de ‘ervaren’ Sliedrechters dan ook duidelijk zichtbaar. 25-17 winst in de tweede set.

Bekerwedstrijd
Na de gewonnen eerste twee sets werden de mannen alleen maar gretiger. Sliedrecht had deze avond niks te zoeken in Hardinxveld-Giessendam en er werd ze dan ook geen set gegund! De laatste twee sets werden met respectievelijk 25-21 en 25-22 gewonnen. 4-0 winst op de nummer 3 van de competitie, die na dit weekend direct naar de achtste plaats in de competitie zijn verwezen. Dit bewijst dan ook weer dat in deze competitie alles heel dicht bij elkaar zit en dat iedereen van iedereen kan winnen. Komend weekend staat er een bekerwedstrijd gepland om 15.45 uur in sporthal De Dijk te Dordrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld