OKK’70 Dames1 wint met 0-4 van VC Wik

GROOT-AMMERS / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het piept en het kraakt bij dames 1 van OKK ’70. Ondanks enkele blessures wist de Hardinxveldse hoofdmacht zaterdagmiddag 22 oktober 2022 wel de volle vijf punten binnen te slepen in Groot-Ammers. Het werd 0-4.

Met de zwaarbevochten overwinning blijft het team onder leiding van trainer-coach Roy Kroon in het kielzog van Sliedrecht Sport en heeft men zelfs een goede uitgangspositie voor de koppositie. (Foto OKK’70)

Nadat vorige week Jorinde al door haar enkel was gegaan op de training, werd Nina Casillo uit dames 2 meegenomen naar de altijd lastige uitwedstrijd tegen VC Wik. In een rommelige en sfeerloze ambiance moest OKK ’70 het spel volledig zelf maken. Geconcentreerd en netjes spelen was de opdracht. Aanvankelijk lukte dit in set 1 prima. Door goede serviceseries werd een flinke voorsprong opgebouwd. Door een haperende pass-lijn werd deze voorsprong in een keer teniet gedaan. Gelukkig hielden de dames ditmaal wel het hoofd koel in de slotfase van de set en wonnen zij deze alsnog met 25-27.

Zere voet
In set twee leek het verzet gebroken en liepen de groenen in rap tempo uit naar een 8-25 overwinning. Enige smetje: Spelverdeelster Judith Timmer moest met een zere voet ook het veld verlaten. Arriëtte de Jong vervulde deze positie daarna met verve, maar een nieuwe blessure is voor het overvolle schema geen fraai gegeven. Snel en zonder verdere kleerscheuren deze wedstrijd uitmaken was het devies.

Dikke knie
Set 3 verliep ook soepeltjes, waar Tessa, Esther en Lotte vooral de scores op zich namen. Tegen het einde van de set botste libero Amber Michielse nog eens ongelukkig met een van haar teamgenoten, waardoor ook zij met een dikke knie het veld moest verlaten. De set werd nog wel binnen gehaald 18-25, maar de gezichten waren alles behalve vrolijk gestemd.

Teamprestatie
Het hebben van een brede selectie en een prima tweede “schaduwteam” achter de hand zorgt ervoor dat dit soort tegenslagen goed kan worden opgevangen. Het werd wederom een flinke teamprestatie, waarbij iedereen ingezet moest worden. Soms zelfs op een andere positie dan de gebruikelijke, maar met hangen en wurgen werd ook set 4 en daarmee het bonuspunt binnen gehaald. 22-25, spullen pakken en wonden likken.

Bekertoernooi
Dinsdag 25 oktober 2022 staat er een geplande oefenwedstrijd tegen een hoger spelend Sliedrecht Sport op het programma, om te testen hoe ver het team is in de ontwikkeling. Dan staat zaterdag 29 oktober 2022 al de eerste ronde van het bekertoernooi op het programma. Hopelijk herstellen de meiden zich spoedig, want het programma is overvol en ze hebben iedereen hard nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld