River Trotters Heren1 beleeft spannende en ook pittige wedstrijd tegen Attacus

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Basketballers van River Trotters Heren1 begon zaterdag 22 oktober 2022 in sporthal De Wielewaal goed aan de bekerwedstrijd tegen Attacus Heren1 uit Veghel. De basis van iedere wedstrijd is de verdediging. Met veel druk op de bal probeerden ze de tegenstander hun tempo op te leggen. Toch moesten ze in Attacus hun meerdere herkennen, het werd 60-65. 

Attacus speelt in de promotiedivisie en heeft een aantal oud-Eredivisiespelers. Het was dus een pittige klus voor het team van River Trotters. (Foto River Trotters)

Het resultaat was een stand van 17 – 15 na het eerste kwart. Het tweede kwart liep wat minder en gaf een ruststand van 24 – 32.Het derde kwart was erg goed. Er werd erg goed verdedigd en in de aanval werd er zowel onder het bord als van afstand goed gescoord. Tussenstand na het derde kwart was 46 – 41. Dat gaf hoop voor het vierde kwart. Weer stond de verdediging goed, maar liep het in de aanval wat minder. Met nog drie minuten op de klok was de stand 51 – 60. Via mooie driepunters van Chris de Boer kwam River Trotters helemaal terug in de wedstrijd tot 60 – 62.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto River Trotters)

Persoonlijke fouten
Met veertien seconden op de klok werd de bal onder de basket van Attacus ingenomen. De getekende aanval liep goed, maar er werd helaas niet uit gescoord. River Trotters maakte bewust een aantal persoonlijke fouten om de bal weer terug te krijgen. De p’s werden beoordeeld als technische fouten en daardoor bleef Attacus balbezit houden. Attacus scoorde nog drie punten wat een 60 – 65 eindstand gaf. Grote winnaar was het publiek dat een heerlijke wedstrijd zag. Het grote verschil in de scores zat in de scores uit vrije worpen. River Trotters schoot 1 op 10 VW raak, maar Attacus schoot 18 op 27 VW raak. Game, Set en Match voor Attacus en werk aan de winkel voor River Trotters om het schotpercentage vanaf de vrije worplijn te verbeteren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld