Amateurs kunnen zich aanmelden voor kunstexpositie ‘Het is lente’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 brengt in het voorjaar van 2023 een tentoonstelling in het teken van de amateurkunst met als thema ‘Het is lente’. Iedereen mag meedoen en een werk inleveren, mits er een link is met het thema lente. Er is heel veel mogelijk, staand werk, hangend werk of anderszins. De expositie is van zaterdag 4 februari t/m zaterdag 25 maart 2023. 

Het is de gewoonte geworden dat het plaatselijk museum eenmaal eens in de zoveel jaar een amateurkunstexpositie houdt. De laatste tijd werd hier volgens het museum weer nadrukkelijk om gevraagd en daarom krijgt iedereen de kans om haar of zijn werk in bruikleen te geven voor deze expositie. (Afbeelding via museum De Koperen Knop)

Wat voor kunst daar dan te zien zal zijn, bepaalt de deelnemer. Een schilderij, een keramisch voorwerp, een tekening of aquarel, iets van glas of van metaal. Of van hout, kunststof, textiel of nog iets anders. Aan de inzendingen is ook een wedstrijd verbonden. Afhankelijk van de diversiteit van wat wordt aangeboden voor de expositie, worden er prijzen bepaald voor uiteenlopende categorieën. Een deskundige jury buigt zich over de werken. Daarnaast krijgen ook bezoekers de gelegenheid om een stem uit te brengen voor een publieksprijs.

Oproep
Bekend is dat voor deze exposities veel belangstelling is en daarom wordt aangeraden om snel te reageren als je mee wilt doen. Geef naast je naam, e-mailadres en telefoonnummer ook aan wat je voor deze expositie gaat insturen. Liefst zo recent mogelijk of geheel nieuw werk. Doe dat uiterlijk zaterdag 12 november 2022, waarna je snel een reactie van het museum terugkrijgt. Je kunt individueel meedoen, maar ook als groep, waarbij je elk een werk inlevert, of je neemt deel in schoolverband. Belangstellenden kunnen mailen naar het museum: koperenknop@koperenknop.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld