Opfriscursus voor automobilisten van zeventig jaar en ouder

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Veilig Verkeer Nederland houdt dinsdag 25 april 2023 een opfriscursus voor automobilisten, woonachtig in Hardinxveld-Giessendam. Ben je 70 jaar of ouder? Rijd je nog zelf auto en ben je in het bezit van een geldig rijbewijs? Dan is deze cursus mogelijk wat voor jou.

Het doel van de opfriscursus is om senioren in het verkeer zo lang mogelijk veilig mobiel te houden. (Stockfoto)

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop aandacht. Ook wordt aandacht besteed aan de vernieuwing van jouw rijbewijs op latere leeftijd. Bovendien wordt een ogen- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Bewijs deelname
Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maak je in jouw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijg je een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee je de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in jouw rijgedrag en jouw routine kunt verbeteren. Aan het einde van de cursus ontvang je een bewijs van deelname en een naslagwerk zodat je de theorie en de persoonlijke adviezen nog eens kunt nalezen. Voor alle duidelijkheid: deze rijtest is géén examen en niet verplicht. Deze cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Inschrijven en kosten
Een groot deel van de kosten (ca. € 50,00 per persoon) wordt door de overheid betaald. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 15,00, die je bij de start van de cursus betaalt. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk maandag 15 april 2023. Je kunt je aanmelden bij J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, e-mailadres: jwmj.dejong@planet.nl , tel. 0184-613466. Bij geen gehoor kan je een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsbrief.

Plaats opfriscursus
Locatie is dinsdag 25 april 2023 in partycentrum ’t Hart aan Nassaustraat 6. Je kunt zich aanmelden voor de ochtendsessie of de middagsessie.

  • Ochtendsessie: 09.00 -12.15 uur
  • Middagsessie  : 13.00 – 16.30 uur

Plaats een reactie

*=Verplicht veld