COV Laudate voert met Arte Vocale Saint Mark Passion uit

HARDINXVELD-GIESSENDAM – COV Laudate brengt zaterdag 25 maart 2023 samen met oratoriumkoor Arte Vocale uit Middelharnis in gebouw De Bron aan Maasstraat 1 een uitvoering van de Saint Mark Passion van Charles Wood, een Engelse componist die leefde van 1866 tot 1926. Het geheel staat onder leiding van Niels Kuijers. Aanvang van het concert is 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Bij het woord ‘Passion’ denken veel mensen meteen aan Bach. Er zijn echter nog diverse andere passies, zoals bijvoorbeeld de Saint Mark Passion. Hieraan voorafgaand wordt het Pange Lingua van de Hongaarse componist Kodàly die leefde van 1882 tot 1967, ten gehore gebracht. (Archieffoto COV Laudate)

Medewerking verlenen Francis Ng (tenor), Janko Fraanje (bariton) en Hans Houtman (orgel).

COV Laudate
Sinds oktober 2012 gaat het Nederlands Hervormd Gemengd koor verder als COV Laudate. Het koor kende in de afgelopen zestig jaar verschillende hoogtepunten. In de jaren ’60 werden op een hoog niveau concerten gegeven onder de inspirerende leiding van Henk Klop. Ook werden plaatopnamen gemaakt. Sinds 1987 staat Niels Kuijers voor het koor. Onder zijn leiding is het repertoire aanzienlijk uitgebreid en worden gerenommeerde werken uit de vocale muziekgeschiedenis uitgevoerd, zoals de Schöpfung van Joseph Haydn, de Paulus van Mendelssohn, de Messiah van Händel, het Weihnachtsoratorium en de Johannes-Passion van Bach. Daarnaast blijft ook het ‘kleine’ repertoire: liederen en kleinere koorwerken. De Nederlandse première van ‘The World of the Spirit’ van de Engelse componist Benjamin Britten is zeker het vermelden waard.

Kaarten
Toegangsbewijzen voor het concert zijn voor kinderen tot 12 jaar gratis. Jongeren tot 18 jaar betalen € 12,50 p.p. Voor volwassenen bedraagt de prijs € 20,– p.p. en in de voorverkoop € 17,50. Reserveren kan hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld