Oplossing voor opstoppingen door sluipverkeer liggen niet voor het oprapen

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Sluipverkeer in met name de ochtend- en avondspits leveren dorpsfiles op. “We kunnen als gemeente niet alles voorkomen, maar zijn zeker concrete verbeteringen voor de verkeerssituatie aan het voorbereiden. Deze worden ook gedeeld met de leden van de bewonerscommissie uit de wijk”, reageert wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Verkeer, Vervoer en Bereikbaarheid zaterdagmiddag 18 februari 2023. Het probleem heeft de aandacht van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, maar een oplossing is niet meteen voorhanden.

De situatie bij de spoorwegovergang vanuit Binnendams naar de Stationsstraat / Parallelweg. Verkeer komt aanrijden vanuit de Spoorweg en heeft voorrang op het verkeer vanuit Binnendams. (Foto Kees Putters)

Het sluipverkeer is het gevolg van files op de snelweg A15. Bestuurders rijden om via binnenwegen, zoals via de Spoorweg en ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft er mee te maken. Bewoner Kees Putters vindt dat de veiligheid van (klein)kinderen in het geding is. Putters en de gemeente communiceren inmiddels met elkaar over de kwestie. Ook de commissie Wijk over ’t Spoor houdt zich er mee bezig. Het probleem speelt al enige tijd.

1 gedachte over “Oplossing voor opstoppingen door sluipverkeer liggen niet voor het oprapen”

  1. Om nog maar niet te spreken over de geplande wijk waardoor de verkeersdrukte nog veel meer zal toenemen. Bizar dat er geen structurele verkeersoplossing komt terwijl deze wijk (met bijbehorend verkeer) er nog eens bijkomt. Daarnaast is de huidige situatie gewoonweg gevaarlijk voor schoolgaande kinderen en een ieder die moet oversteken. Moet het dan eerst weer flink mis gaan voor er een oplossing komt?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld