Politieke partijen pleiten voor komst waterbus

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is niet de eerste keer en ook vast niet de laatste keer, maar donderdagavond 27 juni 2024 heeft de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) opnieuw een knuppeltje in het hoenderhok gegooid door wederom te pleiten voor de komst van de waterbus naar Hardinxveld-Giessendam. Ook de ChristenUnie noemde de waterbus. De politieke partijen roerden het aan tijdens de behandeling van de Jaarrekening 2023. Je zou het eerder bij de Perspectiefnota verwachten…

“Hoe mooi zou het niet zijn om deze te combineren met de Merwedeboulevard? Na een bezoek van SmartDeltabestuurder en burgemeester Wouter Kolff (VVD) werd toegezegd hiervoor te gaan. Een tweetal weken geleden bij de SmartDeltameeting hebben we hem dit nogmaals onder de aandacht gebracht”, sprak raadslid Jary de Hon (T@B).

Tekst gaat verder onder foto.

De waterbus vaart naar alle Drechtstedengemeenten die aan het water liggen, maar niet naar Hardinxveld-Giessendam. Ook de ChristenUnie hield daarover bij monde van raadslid Wim IJzerman (ChristenUnie, op de bovenstaande foto tweede van rechts – red.) eerder op de avond een pleidooi.

Boulevard
De T@B heeft ook een voorstelling van de gang van zaken. De Hon: “Een boulevard met charme en allure; zou het niet zijn fraai zijn als de naamgever van diezelfde boulevard Kim Putters deze extra vorm van vervoer de opening voor zijn rekening zou nemen? De T@B ziet dit wel zitten!” . Hardinxveld mag meer bruisen en niet verzanden in HardNIXveld vond De Hon. Hij somde een reeks T@B-wensen op. Ook deze: “Een jachthaven in het langste rivierdorp van Nederland zou toch fantastisch zijn? Gaan de gesprekken over zo’n jachthaven wel plaatsvinden in 2024? Is hier ooit een haalbaarheidsonderzoek naar gedaan?”, aldus De Hon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld