‘Regio wil graag in gesprek met provincie over woningbouwprogramma’

HARDINXVELD-GIESSENDAM / REGIO – De regio Drechtsteden heeft haar regionale woningbouwprogramma 2021 ingediend bij de Provincie Zuid-Holland. De provincie heeft in een brief aan regio Drechtstedenbestuurder en demissionair-wethouder Trudy Baggerman (T@B) aangeven dat zij niet volledig met het programma in kunnen stemmen.

De polder Hardinxveld-Giessendam-Noord. De provincie heeft onlangs haar werkwijze ingericht op een nog betere samenwerking, gericht op het snel en slim, toekomstbestendig bouwen van geschikte woningen op de juiste plaatsen voor iedereen. Ondanks dat de regio een groot compliment kreeg voor het woningbouwprogramma, kan een groot deel toch in de ijskast. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Baggerman kreeg onlangs een reactie van de provincie op het woningbouwbeleid van de regio. “In deze brief wordt aangegeven dat de provincie niet met al onze regionale en daarmee ook lokale plannen in kan stemmen. Dat is jammer, want we hebben een mooi woningbouwprogramma liggen – waarin we snel en veel bouwen – en hier mogen we nu maar deels uitvoering aan geven.”

Praten
Zo ziet de provincie geen toekomst in de woningbouwplannen ’t Oog Fase 2, mede vanwege het ontbreken van de financiële middelen voor de mobiliteitsmaatregelen. “We kunnen en willen graag veel en snel bouwen. We zien hierin alleen een verschil in de woningbouwbehoefte van de provincie en de ambitie van onze regio. We willen graag het goede gesprek voeren met de provincie om verder te kunnen met onze bouwplannen,” aldus Trudy Baggerman. Zoals eerder bericht. Binnenkort wordt het gesprek met de provincie over het woningbouwprogramma gevoerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld