De Rover nu ook dirigente van Brasschaats Mandoline Orkest

BRASSCHAAT (B) / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dirigente Daniëlle de Rover (53) van mandoline- en gitaarorkest de Plektrum Melodisten krijgt er weer een orkest bij. Ze volgt Marcel De Cauwer op als dirigent van het Brasschaats Mandoline Orkest, niet ver over de grens, boven Antwerpen in België. 

Daniëlle de Rover volgt De Cauwer vanaf december 2022 op.

Vanaf jonge leeftijd leerde De Rover het bespelen van de mandoline en gitaar van haar moeder Mien de Rover- de Vos. Na de middelbare school studeerde zij aan het Rotterdams Conservatorium waar zij in 1993 haar diploma Schoolmuziek behaalde. Daarna studeerde zij op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Benny Ludemann waar zij in 1998 haar studie mandoline DM met goed gevolg afsloot.

Tekst gaat verder onder tweet.

Loopbaan
Daniëlle de Rover is sinds 1991 werkzaam als docent gitaar, mandoline en algemene muzikale vorming. Zij is dirigente van verschillende mandolineorkesten en van een gitaarensemble. Verder componeert en arrangeert ze heel regelmatig voor mandoline-orkesten. Veel van haar bewerkingen worden gespeeld door orkesten in binnen- en buitenland. Haar compositie ‘FusionEm’ is zelfs al uitgevoerd in Japan en Australië. Regelmatig wordt Daniëlle gevraagd om workshops en cursussen te begeleiden, waarbij vooral het plezier van samen muziek maken voorop staat. Af en toe speelt ze als mandoliniste mee met grote orkesten en ensembles als het Radio Symfonie Orkest, de Marinierskapel en het Schönbergkwartet en werkt zij mee aan CD- en DVD-opnames.

Zeer blij
Het Brasschaats Mandoline-Orkest brengt – al ruim 65 jaar! – een pleidooi voor de mandoline als volwaardig concertinstrument en voor het mandolineorkest als instrumentaal ensemble met verrassende mogelijkheden en een breed repertoire. Het orkest, gegroeid uit een schoolensemble, werd in 1955 opgericht door Robert Janssens (1919-2018), toenmalig onderwijzer aan de gemeentelijke jongensschool van Brasschaat-Centrum. In september 1962 werd hij opgevolgd door een van zijn mandoline- en gitaarleerlingen, Marcel De Cauwer, sindsdien onafgebroken voorzitter-dirigent. Met een 30-tal muzikanten (mandolines, mandola’s, gitaren en contrabas, occasioneel uitgebreid met zang, blokfluit, dwarsfluit, hobo, klarinet en kleine percussie) brengt het orkest rustige luistermuziek, bestemd voor een breed publiek. Het orkest kent Daniëlle al een tijdje. “Niet alleen spelen we enkele van haar composities en arrangementen, we mochten ook al enkele keren samen met haar musiceren. We zijn dus zeer blij dat zij op onze vraag is ingegaan, en we kijken uit naar een fijne, muzikale samenwerking”, reageert het Brasschaats Mandoline Orkest.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld